Bursa’nın İznik ilçesinde öğretmeni tarafından darp edildiği ileri sürülen 6’ncı sınıf öğrencisi, hastaneye kaldırıldı.

Olay, Selçuk İlkokulu 6/B sınıfında meydana geldi. İddiaya göre, sosyal bilgiler öğretmeni A.Ç. (29), öğrencisi B.C.’nin (10) kendisini taklit ettiği iddiasıyla önce burnuna, sonra da gözüne yumruk attı. Kafası duvara çarpan minik öğrenci, kanayan burnunu tutarak okul müdürünün yanına gitti. Olayı duyan baba B.C. öğretmen A.Ç. hakkında İznik Cumhuriyet Savcılığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürülüğü’ne suç duyurusunda bulundu.

Hastaneden 15 günlük rapor verilen B.C., "Dersteydik, kitaplarımı düzeltiyordum. Taklit yaptığımı zannetti. Yumruğu gözüme ve burnuma geldi. Kanayan burnumu tutarak müdürün yanına çıktım. Müfettişler vardı. Öğretmenler burnuma tampon yaptı. Geçen yıl kitaplarımızı fırlatıyordu. Durup dururken herkese vuruyor, ardından da gülüyordu. Bu durumu sınıf olarak müdüre ilettik fakat hiçbir şey yapmadı. Kaymakamlığa gitmek istedik ancak müdür bize izin vermedi" dedi.

Baba B.C. ise, "Bu tür hadiseler bir eğitimciye hiç yakışmıyor. Okuldan telefon geldi, aceleyle gittim. Acile zor yetiştirdim oğlumu. Burnunda çatlak var. 15 gün rapor verildi. Hiçbir öğretmenin sebebi ne olursa olsun, öğrencisini dövmeye hakkı yoktur. Hukuki yollarla hakkımızı arayacağız" diye konuştu.

İznik Milli Eğitim Müdürü Mevlit Semerci, öğretmen hakkında soruşturma açıldığını belirterek, "A.Ç. burada hatalı. Gereken soruşturma açıldı. Cezası neyse verilecek. A.Ç., öğrencisinin kendini taklit ettiği için öfkelendiğini ileri sürüyor" dedi.