Karaman Organize Bölgesinde bulunan Şimşek Bisküvinin Fabrika Deposunda çıkan yangın büyük çaplı hasar verirken, bazı işciler ise dumandan etkilenerek olay yerinde 112 ekiplerince tedavi edildi.

Henüz çıkış nedeni belli olmayan yangına Karaman İtfaiyesinin yanı sıra çevre ilçelerden de İtfaiye ekibi takviye edildi. Ayrıca Konya Orman Müdürlüğü İtfaiye ekipleri de ekipleriyle destek verdi. Karaman Valisi Murat Koca ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne’de hemen yangın yerine gelerek yetkililerden bilgi alarak incelemelerde bulundu.

Fabrikanın sahiplerinden Mehmet Ali Şimşek başta olmak üzere, idari yetkililerine, bütün çalışanlarına dek yangının söndürülmesinde canla başla çaba verdiler.

Bu sırada AK Parti Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan, BİFA Bisküvi'nin sahipleri Necati Baboğlu ile yöneticileri, Göçmen Makinenin sahipleri Mustafa Göçmen gibi birçok komşu fabrika sahipleri yangın yerine gelerek Mehmet Ali Şimşek'e geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Yangından dumandan etkilenen ve Karaman Devlet Hastanesine ambulansla götürülen Bülent İçel'in(37)durumunun iyi olduğu ve tedavisinin ardından da taburcu edildiğide öğrenildi.

Karaman Gündem Ailesi olarak yangının elzmem durumlara meydan vermemesinin memnuniyetini yaşarkan, Şimşek'in yetkili ve çalışanlarına büyük geçmiş olsun temennilerimizi iletiriz.