Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından “Cadde Alışveriş Merkezi(AVM)” haline getirilen İstiklal (Çiftlik) Caddesi’ni yeni oluşturulan cincırlı polisler koruyacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 4 adet elektrikli ve 3 tekerlekli motor (cincır), İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edildi. İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Yunus timleri İstiklal Caddesi üzerindeki Cadde AVM’de kullanacak olduğu cincırların ilk denemesini yaptı.

Cadde AVM’deki Yabancılar Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve emniyet müdür yardımcıları katıldı.

Emniyet Müdürlüğü personeli, cincırlarla yapacağı görev hakkında Vali İbrahim Şahin’e bilgi verdi. Daha sonra Yunus timleri cincırların üzerine binerek İstiklal Caddesi üzerindeki görevlerine başladı.

İl Emniyet Müdürlüğü’ne alınan cincırlar hakkında bilgi veren Vali İbrahim Şahin, “Büyükşehir Belediye Başkanlığımız cincırları aldılar ve Emniyet Müdürlüğümüze teslim ettiler. Bu cincırlar ile cadde AVM’nin güvenliğinin sağlanması, muhtemel olaylara hızlı bir şekilde müdahale edilmesi amaçlanıyor. Şimdilik 4 tane temin edildi. Yunus ekipleri ile beraber hareket edecekler. İnşallah hiç olay olmaz ama herhangi bir vaka olduğunda da arkadaşlar hızlı bir şekilde olay yerine ulaşacaklar ve güvenliği sağlayacaklar” dedi.

Devir teslim töreninin ardından Samsun Valisi İbrahim Şahin ve beraberindekiler Cadde AVM’yi gezdiler.