Konya’da annesi uyuduğu sırada çakmakla oynadığı iddia edilen engelli genç, çıkan yangında ölümden döndü. Alevler içinde kalan evde dumandan zehirlenen engelli genç, annesiyle birlikte komşuları tarafından son anda kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Yangın, saat 18.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Doğuş Mahallesi Hasan Basri Sokak’taki müstakil evde çıktı. Edinilen bilgiye göre, diyalizden gelen annesi evde uyuduğu sırada odasında çakmakla oynayan bedensel engelli İlyas S. (20) yangına sebep oldu. Çıkan yangın sonrası evde mahsur kalarak dumandan etkilenen İlyas S., uyanan annesi Şerife S.’nin bağırarak yardım istemesi üzerine komşuları tarafından evden son anda çıkarıldı. Dumandan zehirlenen ve sağlık durumu ağır olan İlyas S., ambulansla önce özel bir hastaneye, ardından da Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Diyalizden geldiği için bitkin olan ve dumandan etkilenen anne Şerife S. de Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yapılan soğutma çalışmaları sırasında evin çatısının bazı bölümlerinde çökme meydana geldi. Yaklaşık bir saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.