Sakarya’da çaldıkları otomobille polisten kaçan hırsızlar, kovalamaca esnasında iki polis aracına ve TIR’a çarptı. Hırsızlardan biri kazadan sonra yakalanırken diğeri kaçtı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya’da bulunan PTS kameraları tarafından 34 ZKB 18 plakalı lüks otomobilin Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinden çalındığı tespit edilince polis ekipleri aracın peşine düştü. Sapanca’da kurulan polis barikatındaki bir araca çarpan araç Kocaeli sınırlarına girdi. Sakarya polisinin durumu Kocaeli polisine bildirmesiyle yol güzergahında ekipleri aracı durdurmak için tedbir aldı. Çok süratli seyreden araç, polis ekiplerinin bütün ikazlarına rağmen durmadı. İzmit Kuruçeşme TEM otoyolundan İstanbul istikametine giriş yapan araç, yol kenarındaki polis motosikletine de çarptıktan sonra bekleme alanında bulunan 45 EL 876 plakalı TIR’a arkadan çarptı. Araçtaki hırsılardan Gökhan D. polis ekipleri tarafından yakalandı. Diğer hırsız ise elindeki tabanca ile polis ekiplerine 4 el ateş ettikten sonra olay yerinden kaçmayı başardı. Olay yerine gelen polis ekipleri araçta incelemede bulundu.

Lastiklerini kontrol etmek için aracını bekleme alanına park ettiğini belirten TIR sürücüsü, “Biz daha araçtan inmeden arkamızdan otomobil çarptı. Sonra 4 el silah sesleri duyduk, polis ekipleri geldi. Biz kendimizi pusuya aldık. Kaçan kişiyi görmedik, ne olduğunu da anlamadık” dedi.

Yapılan incelemenin ardından araç emniyet müdürlüğü otoparkına götürüldü. Gözaltına alınan Gökhan D. sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülürken polis ekipleri, tabanca ile 4 el ateş ettikten sonra kaçan hırsızın yakalanması için çalışma başlattı.