Düzce’nin Camikebir Mahallesi’ndeki inşaatlarda çalışan ve paralarını alamadıklarını iddia eden işçiler, Düzce Valiliği önünde toplanarak vali ile görüşmek istedi.

Camikebir Mahallesi’ndeki inşaatlarda çalışan işçiler, paralarını alamadıkları gerekçesiyle 30 metre yüksekliğindeki vincin tepesine çıkmıştı. Yaklaşık 2 aydır alacaklarının verilmediği gerekçesiyle 30 metrelik vincin tepesine çıkarak eylem yapan Kamil S. ve Mehmet K. isimli işçiler, 5 saat süren ikna çabaları sonucunda aşağı indirilmişti.

Bu kez işçiler toplu halde Düzce Valiliği önüne geldi. Düzce Valisi ile görüşmek isteyen işçilerden biri Valilik Özel Kalem Müdürü ile görüşerek randevu talebinde bulundu.

Eyüp Yılmaz isimli işçi iki saattir beklediklerini belirterek, “Vali beyle görüşmek için randevu talep ettik. ‘Vali bey bu konuda gerekli baskıyı yapar’ dediler bize. Biz vali beyle görüşmek zorundayız. Vali beyden biz paramızı istemiyoruz. Sadece buranın mülki amiri ise bizim paramızı alsın. Toplamda 200 kadar işçiyiz, burada olan 126 işçi var. Şu anda milletin ne parası var, ne de gücü var. Yani şu anda millet aç. Öğlen yemeği yemeye parası yok kimsenin. Ustabaşı olarak sabah kahvaltısı için cebimdeki parayı verdim, o da bitti. Kimsenin yiyecek bir lirası yok” dedi.

Yaklaşık 45 gündür paralarını alamadıkları belirten Yılmaz, “45 gündür para alamadığımız gibi önceki alacaklarımızdan kesintiler de var. Bizim buraya geldiğimiz 4 ayı geçti. Her ay kesinti yapılıyor. Bu millet buraya boşuna gelmiyor. Hepimizin çoluk çocuğu mağdur. Dün akşam vincin tepesine çıkan arkadaşlarımızdan biri 1400 lira borcu için göz altına alındı. 3 bin lira alacağı var bu arkadaşımızın. Paramızı almak istiyoruz” diye konuştu.

İşçilerin Valilik önünde bekleyişi sürerken, emniyet ekipleri de güvenlik önlemi aldı.