Çanakkale’de, öğle saatlerinde, pitbull cinsi bir köpek tarafından yaralanan baba ve kızı taburcu edildi. 6 yaşındaki kızın bacağında çizik olduğu, baba Burhan Demirtaş’ın ise topuğunun tamamen parçalandığı ve 2 ay rapor aldığı belirtildi.

Atatürk Caddesi üzerinde pitbull cinsi bir köpek tarafından ısırılan Burhan Demirtaş ve 6 yaşındaki kızı Derya, tedavi için götürüldükleri Çanakkale Devlet Hastanesinde yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi. Küçük kızın bacağında çizikler olduğu, baba Burhan Demirtaş’ın ise sağ ayağının topuk kısmının tamamen parçalandığı belirtildi. Köpeğin ilk önce kızını ısırdığını anlatan baba Demirtaş, “İş yerimde çalışıyordum. Eşimle kızım ise kapının önündeydi. Sesleri duyup dışarı çıktığımda ne olduğunu anlamadım. Köpek ısırdığını söylediler. Kızımın bacağını ısırmış. Köpek sahipleri ise o halde bırakıp gidiyorlar, bakmıyorlar bile arkalarına. Ben arkalarından gidip köpeğin aşısını vesaire sormak için geri çağırdım. Geldiler, köpeğin aşısı olduğunu söyleyip tekrar gitmek istediler. Yeniden peşlerinden gidip çağırdım. Ben önde, onlar arkada gelirken, köpek benim topuğumu ısırdı. İki kişi zapt edemediler köpeği. 5-6 dakika mücadele ettim. Yine de bırakmıyordu, topuğum parçalandı, etini parçaladı o şekilde çıktı. Başka bir yerimden, yüzümden veya karnımdan tutsa parçalayacaktı” dedi.

Köpeğin sahiplerinden şikayetçi olduğunu söyleyen Demirtaş, “Köpek beni de ısırdı, kızımı da ısırdı. Buna artık bir son verilsin. Bizim başımıza geldi, başkasının başına gelmesin. Bu vahşet. Bunun hayvan haklarıyla bir alakası yok. Hayvan beslemek böyle olmaz. Kaldırımda, onca insanın içerisinde bu köpek gezdirilmez. Ben şikayetçiyim. Halkımız da duyarlı olsun. Biz bugüne kadar televizyonda görüyorduk, ama geçiştiriyorduk. Şimdi nerede pitbull köpeği görsem şikayet edeceğim” diye konuştu.

Gözlerinin önünde 6 yaşındaki kızı pitbull cinsi köpek tarafından yaralanan anne Nigar Demirtaş, “Çok kötü bir durum. Kızımda sadece sıyrık var. Ama kocamın topuğu parçalandı. Parçalanan topuk dikilemedi. Eşimin o bacağını gördükten sonra, Allah’ıma çok şükür, kızım bu halde yani. Onun o küçücük kolunu, bacağını da parçalayabilirdi. Başkalarının başına gelmesin” dedi.