Adana’da motosikletle bir ekmek fırınının önüne gelen pembe şemsiyeli ve çarşaf giymiş bir erkek şahıs, tabancayla ateş ederek 2 kişiyi yaraladı.

Edinilen bilgiye göre, isminin Faruk E. olduğu tahmin edilen bir kişi, saat 15.30 sıralarında Şehit Erkut Akbay Mahallesi, Sarıçam Deresi yakınlarındaki bir fırında çalışan ve aralarında husumet bulunan Mehmet Mansur Karadağlı’nın iş yerine gitti.

Tanınmamak için çarşaf giyip yüzünü de siyah peçe ile örten Faruk E., hava yağışlı olduğu için de bir de şemsiye alarak motosikletle fırına doğru hareket etti. Fırının önüne gelen Faruk E. burada motosikletini durdurarak fırının içine doğru ateş etmeye başladı. Karadağlı ateş sonucunda vücudunun 6 yerine isabet eden kurşunlarla yaralandı.

PAZARDA RASTGELE ATEŞ EDEREK KAÇTI

Karadağlı’nın yaralandığını gören Faruk E. motosikletiyle yola kurulan pazarın içinden kaçmaya başladı. Faruk E. kaçarken de rastgele ateş açtı. Bu sırada pazara alışveriş yapmaya gelen vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kıyafet satan bir kadın, tezgahının altına saklanarak yaralanmaktan son anda kurtuldu. Kadın esnaf, "Çok korktum ateş edilince tezgahın altına girdim" dedi. Faruk E. toplam 22 el ateş ederek olay yerinden hızla uzaklaştı.

ALIŞVERİŞ YAPAN SURİYELİ DE YARALANDI

Faruk E. rastgele ateş ederek kaçarken pazarda bulunan yüzlerce kişinin arasından Suriye’deki iç savaştan kaçıp Adana’ya gelen Mustafa Buzi isimli bir kişi kolundan yaralandı. Pazarda çok sayıda vatandaş olmasına rağmen şans eseri birden fazla kişi yaralanmadı. Faruk E. kaçarken, Karadağlı’nın yakınları ise durumu ağır olduğu için ambulansı beklemeden onu Yüreğir Başkent Hastanesi’ne götürdü. Karadağlı’nın hayati tehlikesinin olduğu ve ameliyata alındığı öğrenildi. Buzi ise olay yerine gelen ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

KAZA YAPINCA ÇARŞAFI ATIP KAÇTI

Bu arada olay yerinden ateş ederek kaçan Faruk E. ise yakalanmamak için hız yapınca, yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta yağmur nedeniyle kaygan olan yolda kaza yaptı. Kaza sonucu zanlı şemsiyesini motosikletin yanında bırakarak kaçmaya başladı. Ancak çarşafla hızlı koşamayan zanlı kaza yerine 200 metre uzaklıkta sokak arasında çarşaf ve peçesini çıkararak olay yerinden kaçtı. Vatandaşların haber verdiği polis ekipleri ise hemen olay yerine ve zanlının kaçtığı sokağa geldi.

Polis sokakta ve mahallede geniş çaplı araştırma başlattı. Polis şimdi Karadağlı’yı vuran şahsın kesin kimliğini ve olayın sebebini araştırıyor.