KARAMAN’DA YUMURTA TESİSLERİNDE HAVALANDIRMA ÇATISI ÇÖKTÜ 1 ÖLÜ 1 AĞIR YARALI


Karaman'da bir yumurta üretim ve dolum tesisinde,  havalandırma çatısının çökmesi sonucu, çatıdan düşen işçilerden 1’i feci şekilde can verirken, diğeri de ağır yaralandı.
Edinilen bilgilere göre, olay Karaman - Ereğli Yolu Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında faaliyet gösteren yumurta imalat ve paketleme tesislerinde, saat 19.00 sıralarında meydana geldi. 
İddiaya göre tesislerde personel olarak çalışan Mehmet Çukur (46) ile Bekir Kaya (34), öğleden sonra tesislerde kış mevsimine hazırlık yapmak için  9 metre yüksekliğindeki bloklara çıkarak, çatıda ki havalandırma kapaklarını örtmek için bloklarda çalışmaya başladı. Bu sırada bir blokta yine havalandırma kapaklarını kapatmaya çalışan işçilerin, üzerine bastığı kapak bölme, büyük bir gürültü içinde çöktü.
Çökme sonucu her iki işçide beton zemine düşerek ağır yaralandı. Yaralılar hemen ambulanslarla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, yaralılardan başının üzerine düşen Mehmet Çukur, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer ağır yaralanan işçilerden Bekir Kaya’nın tedavisi sürerken, polis olay sonrası yumurta paketleme tesislerinde inceleme yaptı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Çökme sonucu feci şekilde can veren Mehmet Çukur’un evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.