Balyoz davasında sanık avukatlarından Celal Ülgen, mahkemenin dijital veri ve dosyaların bilirkişi tarafından incelenmesi yönünde verdiği ara karar ile ilgili, “Ara karar Balyoz davasının, bütün yönlerini ortaya koyacak bir sonuca doğru götürüyor” dedi.

Anayasa Mahkemesinin "hak ihlali" kararının ardından yeniden görülen 236 sanıklı Balyoz Davası’na bugün Anadolu Adliyesi’nde devam edildi. Mahkemenin ara kararı açıklamasının ardından duruşma 3 Şubat’a ertelendi. Duruşmanın ardından sanık avukatlarından Celal Ülgen basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak ara kararı değerlendirdi.

Mahkemenin, dijital veri ve dosyaların bilirkişi tarafından yeniden incelenmesi yönünde verdiği ara kararı çok beğendiğini belirten Ülgen, “Ben yargıç olsam ara karar vermem gerekse ancak böyle yazardım. Olayın bütününü kavramak, dijital verileri, sorumluğu kavramak, sanık taleplerinin tümünü kavramak ancak bu kadar olabilirdi” dedi.

“ARA KARAR BALYOZU SONUÇLANDIRACAK”

Ara kararın Balyoz davasını sonuca götüreceğini kaydeden Ülgen, “Dünkü Cumhuriyet Savcısının talebi, bu gün mahkemenin ara kararı Balyoz davasının bütün yönlerini ortaya koyacak bir sonuca doğru götürüyor. Bu gün verilen bilirkişi incelemesi kararından sonra üçüncü aşamaya çok daha kolay geçileceği kanısındayım. Bu incelemelerden sonra bir gerçek daha ortaya çıkacak. Belli bir dönem kesinlikler dijital verilerdeki sakatlık kasıtlı olarak görmezden gelinip yanlış raporlar verilmiş. Bunların hepsi tek bir merkezden yönetilmiş. Bu çıkacak ortaya. Bu olayı görmesi gerekirken görmeyen mahkeme yargıçları, mahkeme başkanı, Yargıtay Başkanı nasıl görmemiş nasıl, bu gerçeği yansıtmamış bunlar da ortaya çıkacak” diye konuştu.

“ İLK KEZ TALEPLERİMİZ NESNEL ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLDİ”

“İlk kez kendimizi bir mahkemede hissettik” diyen Celal Ülgen, “İlk kez Balyoz davasında taleplerin nesnel şekilde nasıl değerlendirildiğinin örneğini gördük. Bu güne kadar bizi duruşma salonunda atmaya çalışan anlayışın yerine savunmaya saygılı otoriter, disiplinli bir mahkeme gelmiş. Çok teşekkür ediyorum mahkemeye” şeklinde konuştu.

"Son derece mükemmel bir ara karar" diyen Ülgen, “İstanbul Teknik Üniversitesi’nden bir bilirkişi heyeti oldukça kapsamlı bilirkişi incelemesi yapacak. 11 ve 17 nolu CD üzerinde de fiziki incelemeler yapılacak. Bu iki incelemenin ardından sanık ve sanık vekillerinin talepleri olursa onları da değerlendireceklerini söyledi. Bu açılardan son derece mükemmel bir ara karar. İşi bitiren, kumpası ortaya koyan bir karar” ifadelerini kullandı.

BİLİRKİŞİ RAPORU İÇİN DURUŞMA ERTELENDİ

İtiraz ve görüşlerin alınmasının ardından 3 Şubat’a rapor çıkabileceğini belirten Celal Ülgen, “Bazı avukat arkadaşlara bir hafta, diğer bilirkişiler için 1o gün verildi. Duruşma 3 Şubat’a ertelendi. Yeni bilirkişi, raporlarının doğru olup olmadığını da inceleyecek. 10 gün sonra bilirkişiler gelip dosya ve dijital verileri teslim alıp incelemeye başlayacak” diye konuştu.