Samsun’da 14 yaşındaki kızın cep telefonunu gasp etmeye teşebbüs suçundan yargılanan küçük yaştaki 2 kız, önce hapis cezasına çarptırıldı, daha sonra cezaları ertelendi.

Olay, İlkadım ilçesi Reşadiye Mahallesi’nde geçen yıl meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dershaneye gitmek için evinde çıkan 14 yaşındaki E.U. adlı kızın yolunu kesen 16 yaşındaki F.V. ile 14 yaşındaki Y.E. adlı kızlar, zorla elindeki cep telefonunu almak istediler. E.U.’nun cep telefonunu zorla elinden alıp, daha sonra geri alan mağdura saldıran kızlar, vatandaşların müdahalesi ile yakalandılar.

Haklarında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dava açılan F.V. ile Y.E.’nin yargılanmaları sona erdi. Tutuksuz olarak yargılanan kızlar duruşmaya katılmazken, avukatları duruşmada hazır bulundu. Mahkeme heyeti, ‘gaspa teşebbüs’ suçundan her iki kızı önce 10 yıl hapis cezasına çarptırdı ancak yaşlarının küçüklüğünü dikkate alarak cezada indirim yaptı. F.V. 1 yıl 8 ay, Y.E. ise 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Her iki kıza verilen hapis cezası ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilerek, 3 yıl içinde başka bir suç işlememek kaydı ile ertelendi.