GİRESUN (İHA) – Hakkari Yüksekova’da saldırı sonucu şehit olan 1 uzman çavuş ve 2 jandarma eri anmak ve terörü lanetlemek için Giresun’da yürüyüş yapıldı.

Giresun Gazi Caddesi’nden Türk bayrağı ve Milis Gazi Yarbay Osman Ağa pankartıyla yürüyen 500 kişilik grup Atatürk Meydanı’nda toplandı. Çepni Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen teröre lanet ve şehitleri anma yürüyüşünde Ülkücüler, Ulusalcılar ve Sosyalistler bir aradaydı.

Atatürk Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından basın açıklaması yapan Çepni Kültür ve Dayanışma Derneği Üyesi Ali Karadeniz “Ülkemiz kan revan içinde millet ağlarken, bizim gülme şansımız yoktur. Bu kadar hayasızlığın içerisinde bir araya gelişiniz Çepni soyunun özelliği olan, dik durmaktandır. Vatanımızın güzide evlatlarının oluk oluk kanını akıtmaktan geri durmayan PKK terör örgütünü, ona imkân tanıyan, ona taviz veren, onunla sanki omuz omuza yürüyen, ülkemizi milletimizi halkımızı devletimizi zayıf düşüren, zayıf idarecilere karşı soluğumuz mutlaka yeni bir umut olacaktır. Herkes bilsin ki Giresun ili Çepnilerin kutsal yurdudur. Biz bu damarı Cumhuriyetin her tarafına, bütün değerlerine kattık. Yine birileri bilsin ki bu kan bu damardan, biz ölsek de akmaya devam edecektir. Bu son olsun, son olmuyorsa bu sonlara bir türlü son vermeyenlerin sonu olsun inşallah” ifadelerine yer verdi.

Grup atılan tekbirler ve sloganların ardından olaysız şekilde dağıldı.