İzmir’in Çeşme ilçesinde, 2’si Deniz Hudut Kapısından yurt dışına çıkmak isterken, 4’ü ise yol kontrolleri sırasında toplam 6 FETÖ/PDY terör örgütü zanlısı yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Çeşme’deki Deniz Hudut Kapısından Yunanistan’ın Sakız Adası’na gitmek isteyen B.K. 16 Temmuz tarihinde, O.B. ise 24 Temmuz tarihinde, FETÖ/PDY terör örgütüne üye oldukları ve "Bylock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Çeşme Emniyet Müdürlüğünde sorgusu tamamlanan B.K. Çeşme Adliyesine sevk edildi. B.K., mahkemece tutuklandı. O.B.’nin ise sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan, 14 Haziran tarihinden bu yana 24 saat süreyle Alaçatı ve Çeşme otoban gişelerinde kontrollerini sürdüren Çeşme Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY örgütüne üye oldukları ve "Bylock" kullandıkları gerekçesiyle 23 Temmuz tarihinde P.O.’yu, 24 Temmuz tarihinde de M.B.’yi gözaltına aldı.

19 Temmuz tarihinde ise Alaçatı Çamlık Yol’da yol kontrolü yapan asayiş ekipleri de B.E. ve Ü.S.’yi, FETÖ/PDY terör örgütüne üye olduğu ve "Bylock" kullandığı iddiasıyla gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahısların sorgularının sürdüğü, sorgularının tamamlanmasının ardından Çeşme Adliyesine sevk edilecekleri öğrenildi.