Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclis’ine (TBMM) sunulan “Güvenlik Paketi”ni protesto etti.

CHP Gençlik Kolları üyeleri üzerinde TOMA resmi olan ’İmdat-Toma Ahmet’ yazılı pankart açarak CHP Ankara İl Başkanlığı önünde bir araya geldi. Eyleme Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de katıldı. Slogan atarak yürüyüşe geçen grubun önü çevik kuvvet ekipleri tarafından önü kesildi. Polis yetkilileri, CHP’lileri Başbakanlığa yürüyüşüne izin verilemeyeceği, açıklamanın bulundukları yerde yapmaları konusunda uyardı. Bunun üzerine polis barikatına yüklenen grup ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Yapılan görüşmeler sonrası çevik kuvvet ekipleri geriye doğru çekilerek grubun basın açıklamasını yapması için yer açıldı. Protesto için toplanan grup adına basın açıklaması yapan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, yasanın polise geniş yetkiler verdiğini belirterek, “Demokratik hakkını kullanarak eylemlere katılanları polis tutuklayıp yargılayabilecek. Hatta eylem sırasında kaldırımdan geçen vatandaşı şüpheli kabul edip bir yıl, iki yıl cezaevinde tutabilecek” diye konuştu.

Grup açıklamanın ardından sessizce dağıldı.