Samsun’da yaklaşık 9 yıl önce 2 kişinin aynı yerde öldürülmesi ile ilgili olaydan 7 yıl sonra 2 yıl önce yakalanarak tutuklanan sanıklar hakkında savcı mütalaasını verirken, 4 kişi hakkında çifte müebbet hapis, 3 kişi hakkında ise beraat talebinde bulundu.

Samsun’un İlkadım ilçesi Pazar Mahallesi Samsun Büyükşehir Belediyesi karşısında bulunan bir büfede 10 Eylül 2005 tarihinde silahlı saldırıya uğrayan A. Fettah Sağlamer (44) ile büfe sahibi Uğur Koçoğlu hayatını kaybetmişti. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, olaydan 7 yıl sonra cinayetin faillerini yakaladı. 2012 Mart ayında yakalanarak tutuklanan Ekrem B., Recep S., Adem K., Yavuz Sultan S.F. ve Şaban S. ile tutuksuz bulunan Recep A.G. ve Hadi G.’nin yargılanmalarına devam edildi. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davada, öldürülen Uğur Koçoğlu’nun ailesinin avukatı Ata Giritli, "Toplanan deliler, dinlenen tanıklara göre olayı sanıkların işlediği tespit edilmiştir. Olayda Uğur Koçoğlu doğrudan kasten öldürülmüştür. Uğur Koçoğlu’nun öldürülmesinde amaç olayda tanık bırakmamaktır. Burada olayda çapraz ateşle 2 kişi öldürülmüştür. Bu nedenle sanıkların taammüden insan öldürmekten cezalandırılmaları gerekir. Tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Savcı toplanan deliller doğrultusunda mütalaasını vererek, Yavuz Sultan S.F. ve Adem K.’nin "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "olası kasıtla bir kişiyi öldürmek" suçundan da müebbet hapis, Ekrem B. ve Şaban S.’yi "adam öldürmeyi azmettirmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Recep S., Recep Ali G. ve Hadi G.’nin ise beraatlerine karar verilmesini talep etti. Duruşma karar verilmek üzere ileri bir tarihe ertelendi.