İzmir’in Bayraklı ilçesinde, sokakta tartıştığı eşinin başına taş vurarak öldüren 63 yaşındaki Behiye Ö.’nün yargılamasına devam edildi. Sanık Behiye Ö. pişman olduğunu söylerken, duruşma sonrası mahkeme başkanından izin alan Behiye Ö.’nün kızı ve gelininin annelerine sarılıp ağlaması duygu dolu anlar yaşattı.

Bayraklı ilçesinde, geçtiğimiz Ekim ayında sokakta tartıştığı eşi 71 yaşındaki Süleyman Ö.’yü başına taş ile vurarak öldüren 63 yaşındaki Behiye Ö.’nün yargılamasına devam edildi. İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ikinci duruşmada tutuklu sanık Behiye Ö. ve sanık avukatları hazır bulundu. Behiye Ö.’nün çocukları ve yakınları da duruşmayı izledi. Mahkeme Başkanı Tamer Bulam, sanık Behiye Ö.’nün 2013 yılında Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümünde tedavi gördüğünün raporunu okudu. Sanık Behiye Ö.’den rapora diyeceğinin olup olmadığı sorulurken, Behiye Ö., "Çok pişmanım, olayın nasıl olduğunu bilmiyorum" diye cevap verdi.

Tutuklu yargılanmaya devam

Duruşma savcısı, gelen rapora sanığın bir diyeceği olmadığını, tutukluluk halinin devam etmesini talep etti. Sanık avukatları müvekkillerinin öldürme kastı ile hareket etmediğini, rahatsızlıkları nedeniyle cezaevinde zor koşullarda kaldığını, sabit ikametgahı, düzenli bir aile yaşamı bulunduğu, kaçma şüphesi bulunmadığı için tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın İstanbul Adli Tıp Kurumundan cezai ehliyetinin olup olmadığına dair rapor alınmasına, sanığın tutukluluk halinin devam edilmesine karar verip dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ağustos ayına erteledi.

Duygu dolu anlar

Duruşma bitiminin ardından izleyiciler arasında bulunan sanık Behiye Ö.’nün kızı ve gelini, mahkeme başkanından annelerini görüp sarılmak için izin istedi. Mahkeme Başkanı Tamer Bulam, sanık çocuklarına izin verdi. Jandarmanın arasında olan sanık Behiye Ö., yerinden kalkıp yanına gelen kızı ve gelinine sarılıp ağlarken mahkeme heyeti ve izleyiciler duygu dolu anlar yaşadı. Sanık Behiye Ö. ’’Allah’a emanet olun. Her şey düzelecek inşallah" diye çocuklarına seslendi.

Olayın geçmişi

Olay, geçtiğimiz 1 Ekim günü, Bayraklı Şehit Pilot Üsteğmen Türker Aydın Sokağındaki parkta meydana geldi. Alışverişe giderken otobüs durağında başlayan tartışma sonrası eve dönmeye karar veren çift, evlerinin yakınındaki parkta tartışmaya başladı. Ev hanımı dört çocuk annesi Behiye Ö., üzerine yürüyen eşinin başına yerden aldığı taşla vurdu. Yere düşen Süleyman Ö.’nün kafasına taşla vurmaya devam etti. Kanlar içinde kalan ve ağır yaralanan Süleyman Ö. çevredeki vatandaşların çağırdığı ambulansla kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesinde tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Olaydan sonra şok geçiren Behiye Ö. ise asayiş ekipleri tarafından gözaltına alınırken, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.