Adana’da yol verme yüzünden tartıştığı eski eniştesini bıçakla öldürüp, 2 kardeşini de yaralayan sanık, 25 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 20 Mayıs 2013’de Sarıçam ilçesi Buruk Mahallesi’nde meydana geldi. Çiftçi Hasan T. (35) ve Havva U., 4 yıl önce geçimsizlik nedeniyle boşanarak başkalarıyla ikinci evliliklerini yaptı. Ancak T. ve U. aileleri kapı komşusu oldukları için aralarında sık sık tartışmalar yaşandı. İddiaya göre Hasan T., olay gecesi eski eşinin kardeşleri Aydın U. ve Kenan U.’nun saldırısına uğradı. Hasan T., otomobilinin camını kıran U. kardeşlerden şikayetçi oldu. Polis ekipleri tarafları polis merkezine davet etti. Bu sırada U. kardeşler, polislerin gözü önünde Hasan T. ile yanındaki kardeşleri Hasip ve Rıdvan T.’yi bıçaklayarak yaraladı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Hasan T. yaşamını yitirdi. Olaydan sonra gözaltına alınan kardeşlerden Kenan U. tutuklandı, Aydın U. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, U. kardeşler hakkında Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde cinayetten ömür boyu, 2 kardeşi yaralamaktan da 16’şar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Duruşmada kendini savunan Kenan U., sokakta arkadaşlarıyla sohbet ederken, Hasan T.’nin üzerine otomobil sürdüğünü iddia ederek, “Benim attığım taşlardan biri otomobiline değdi. Sonra polisler geldi. Ben evden bıçak aldım. Bekliyordum. Hasan üzerime geldi. Bana yumruk salladı. Ben de elimdeki bıçağı salladım. Karnına bıçakla vurdum. Kaçarken kardeşleri de taş atınca onlara da vurdum” dedi.

Ölen Hasan T.’nin eşi Hanife T. (35) ise “Eşim benden önce sanıkların kız kardeşiyle evliymiş. Bu yüzden sürekli eşimi tehdit ediyorlardı. Eşim saldırı olur korkusuyla av tüfeğini yanında bulunduruyordu. Sanıklardan şikayetçiyim” diye konuştu.

Bıçaklı saldırının olduğu sırada olay yerinde bulunan polis memurları da tanık olarak dinlendi. Polisler, olay yeri kalabalık olduğu için bıçaklama anını görmediklerini söyledi.

Tutuksuz sanık Aydın U.’nun beraatına karar veren mahkeme heyeti, ’kasten öldürme’ suçundan Kenan U.’ya ömür boyu hapis cezası verdi. Sanığın suçu ’ağır tahrik’ altında işlediğine hükmeden mahkeme heyeti cezayı 15 yıla indirdi. Ayrıca Rıdvan T. ve Hasip T.’yi yaralama suçundan da 10 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırdı.