Antalya’nın Alanya ilçesinde 11 Ağustos tarihinde Alman Peter Horvart ve eşi Kertsin Horvart’ın öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan Tarkan C. Ve Murat Ç. ilk kez hakim karşısına çıktı. Baro tarafından atanan avukatların ek savunma hazırlama talebi doğrultusunda mahkeme 22 Aralık tarihine ertelendi.

Ağustos ayı başında tatil için geldikleri Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’ndeki Euro 5 Sitesi’nde bir daire kiralayan 65 yaşındaki Peter ve eşi 50 yaşındaki Kerstin Horvath’ın öldürülmesiyle ilgili ilk dava bugün Alanya Adliyesi’nde görüldü. Alman çiftin katil şüphelisi olarak tutuklu bulunan Tarkan C. ve Murat Ç, 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ilk kez hakim karşısına çıktı.

OLAYIN ŞOKUNU ATLATAMAMIŞ

Savunmaları alınan şüphelilerden Murat Ç, cinayeti Tarkan C’nin işlediğini iddia etti. Olayın şokunu hala atlatamadığını belirten Murat Ç, "Ölen Alman çifti daha önceden tanıyordum. Onların evine gittiğimizde içeriden sesler duydum. Odaya gittiğimde Tarkan, Alman kadını bazanın altına koymaya çalışıyordu. Ben de yardım ettim. Ama ben kimseyi öldürmedim. Evden nasıl çıktığımızı hatırlamıyorum. Daha sonra Tarkan’ın Alanya’daki evine döndük ve akşam saatlerinde Alman çifte ait 2 kredi kartından para çekmeye gittik. Ben çektiğim paraların tamamını Tarkan’a verdim. Kredi kartları ise bende kaldı. Cinayeti Tarkan işledi" dedi.

EVE GİRMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Şüphelilerden Tarkan C. ise mahkeme heyetine sunduğu 5 sayfalık yazılı savunmada, üzerine atılı suçu kabul etmediğini, cinayeti Murat’ın işlemesine rağmen suçu kendi üzerine atmaya çalıştığını söyledi. Murat Ç. ile 2 yıldır tanıştıklarını kaydeden Tarkan C, kendisinin maddi sıkıntı içinde olduğunu bilen Murat Ç.’in para sorununu çözeceğini söylemesi üzerine birlikte Alman çiftin evine gittiklerini anlattı. Alman çiftin evine girmediğini belirten Tarkan C, "Ben birinci katta Murat’ı bekledim. Murat bir süre sonra elinde çantayla geldi ve elindeki kıyafetleri giymemi söyledi. Ben hırsızlık yaptığını düşündüm ve kıyafetleri giyerek olay yerinden uzaklaştık. Akşam saatlerinde Alman çifte ait kartlardan para çekmeye gittik. Ben Murat’tan 900 euro aldım. Karşılığında bin euroluk senet imzaladık. Daha sonra uzun süre ev kirasını ödeyemediğim için evimdenki eşyaları apar topar toplayarak Tekirdağ’a gittim. Benim suçla bir alakam yok. Murat beni işin içine sokmaya çalışıyor. Ben Murat’ın çifti öldürdüğünden bile haberim yoktu" diye konuştu.

TARKAN CENGİZ’İN EŞYALARI ARASINDA ZİYNET EŞYASI ÇIKTI

Şüpheli Tarkan C’nin eski eşinin memleketi olan Tekirdağ’a taşıdığı eşyaların arasında çok sayıda altın ve ziynet eşyası ele geçirildiğini belirten mahkeme heyeti başkanı Aydın Çomak, Tarkan C’ye "Maddi durumum iyi değil demiştin eşyaların arasında ziynet eşyalar çıktı" dedi.

KARAR DURUŞMASI ERTELENDİ

Savunmaların ardından açıklanan karara göre, Alman Horvart çiftini öldürdükleri iddiasıyla yargılanan Murat Ç. ve Tarkan C’nin, "nitelikli adam öldürmek" suçundan ayrı ayrı 2’şer kez, "nitelikli silahlı yağma" suçundan ayrı ayrı bir kez, Murat Çetin’in maktüllere ait kredi kartlarını izinsiz kullanmaktan 2 kez, Tarkan Cengiz’in ise aynı suçtan bir kez cezalandırılmasına, ayrıca tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Murat Ç’nin baro tarafından atanan avukatının ek savunma hazırlama talebini mahkeme heyeti kabul ederek, karar duruşmasını 22 Aralık Pazartesi gününe erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Ağustos ayı başında tatil için geldikleri Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde bir daire kiralayan 65 yaşındaki Peter ve eşi 50 yaşındaki Kerstin Horvath ’tan uzun süre haber alamayan Almanya’daki yakınları, durumu Türkiye’deki emniyet birimlerine bildirmişti. 21 Ağustos Perşembe günü saat 11.30 sıralarında verilen adrese giden ekipler, 12 katlı apartmanın 10’uncu katındaki 40 numaralı daireyi çilingire açtırmıştı.Evde yapılan aramada, çiftin cesetleri ayrı odalarda yatak bazaları içinde bulunmuştu. El ve ayaklarından iple bağlanmış, ağızları koli bandıyla kapatılmış çiftin, başlarına aldıkları darbe sonucu öldükleri tespit edilmişti.Olayla ilgili soruşturmada, güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, şüphelilerin cinayetten sabıkalı 37 yaşındaki Tarkan C. ve başka bir suçtan sabıkalı 32 yaşındaki Murat Ç. olduğunu belirlemişti.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerden Tarkan C’yi 29 Ağustos’ta Zonguldak’ta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne imza atmak için geldiği sırada yakalamıştı.Tarkan C, getirildiği Alanya’da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış,2003 yılında cinayet suçundan tutuklanarak 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Tarkan C’nin, 4 yıl cezaevinde yattıktan sonra Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında serbest bırakıldığı belirlenmişti.

Jandarma, Murat Ç.’in de memleketi Zonguldak’ta olduğu bilgisine ulaşmış, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen salı sabahı kente geldiğini belirlediği Murat Ç’nin gidebileceği 3 eve eş zamanlı baskın yapmıştı. Murat Ç, Karaelmas Mahallesi’ndeki eniştesinin evinde saat 22.00 sıralarında gözaltına alınmıştı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorguya alınan Murat Ç, cinayeti Tarkan C. ile birlikte işlediklerini itiraf etmişti. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye götürülen Murat Ç, İnfaz Büro Müdürlüğü’nde yapılan işlemlerinin ardından Alanya’ya gönderilmişti.

Dün saat 22.00’de Alanya Devlet Hastanesi’ne getirilen Murat Ç, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Mahmutlar Jandarma Karakolu’na götürülmüştü. Ç., sorgusunun ardından bugün saat 07.00’de yoğun güvenlik önlemi altında Alanya Adliyesi’ne getirildi. Yaklaşık 6 saat süren savcılık sorgusundan sonra nöbetçi sulh hukuk mahkemesine çıkarılan Murat Ç, tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Başka bir suçtan sabıkası bulunan Murat Ç.’in bir süre Almanya’da yaşadığı, daha sonra sınır dışı edildiği, iyi derecede Almanca konuştuğu ve Alman çiftle bu sayede tanışıp dostluk kurduğu belirtilmişti.

Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’ndeki Euro 5 Sitesi’nde kiraladıkları dairede öldürülen Kerstin ve Peter Horvath çiftinin cinayet şüphelileri, siteye girerken ve çıkarken görüntülerinin güvenlik kamerasına yansıdığı ortaya çıkmıştı.Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından basına verilen görüntülerde, şüpheliler Tarkan C. ve Murat Ç’nin, 11 Ağustos 2014 günü cinayetin işlendiği apartmana sitenin ön kapısından saat 14.40’ta giriş yaptığı görüldü. Murat Ç’nin binaya girerken üzerinde siyah tişört, siyah şort, terlik ve güneş gözlüğü, Tarkan C.’nin üzerinde ise beyaz tişört, gri şort, terlik, güneş gözlüğü olduğu belirlenmişti. Kamera kayıtlarında Tarkan C’nin elinde taşıdığı poşet de görüntüler de yer almıştı.

Alman çiftin yaşadığı binanın dış kapısını, kırık olan camından elini sokarak açan Murat Çelik’in, ardından zile bastığının kaydedildiği görüntülerde, şüphelilerin içeri girdikten 3 saat 8 dakika sonra 17.32’de çıktığ, dışarı çıkarken yine güvenlik kamerasına yakalanan şüphelilerden Murat Ç’nin üzerinde Alman çifte ait olduğu belirlenen beyaz renkli kareli gömlek, kot pantolon, beyaz şapka, güneş gözlüğü ve evden çaldıkları dizüstü bilgisayar, cep telefonu ve benzeri malzemelerin olduğu plaj çantası yer almıştı.Tarkan C’nin ise üzerinde beyaz uzun kollu kazak, kot pantolon, beyaz renk şapka, güneş gözlüğü ve elindeki siyah poşetle binadan ayrıldığı tespit edilmişti.

"10-12 GÜNDE YAKALANMALARI OLAĞANÜSTÜ BAŞARI"

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resmi internet sitesinde ise olayla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Şüphelilerin kısa sürede yakalanmasının büyük başarı olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Olayın ortaya çıktığı gün ile gerçekleştiği gün arasında yaklaşık 10 günlük bir sürenin bulunması, maktullerin yabancı olmaları ve geçici süreyle ülkemize turist olarak gelmeleri sebebiyle çok fazla sosyal çevrelerinin bulunmayışı gibi sebepler göz önüne alındığında, şüphelilerin yaklaşık 10-12 günde tespit edilmeleri ile yakalanmaları, olağanüstü bir başarı olup, olayın aydınlatılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bir daha bu tür olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz."