Samsun’da cezaevinden firar ettikten sonra çay ocağının önünde oturan bir kişiyi tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen ve polis tarafından yakalanan genç adliyeye sevk edildi. Zanlıya çelik yelek giydirildiği gözlendi.

Olay, İlkadım ilçesi Saitbey Mahallesi 100. Yıl Bulvarı’nda dün öğlen saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çay ocağının önünde otururken silahlı saldırıya uğrayan Zafer Köroğlu (41) ağır yaralandı. Sırtından ve sol kolundan yaralanan Köroğlu, ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alındı. Zafer Köroğlu, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Silahlı saldırıda seken kurşun ile Bekir A.’nın (55) da hafif şekilde yaralandığı ortaya çıktı. Kaçan silahlı saldırganı yakalamak için çalışma başlatan Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, zanlı Caner M.’yi (23) dün akşam saat 19.30 sıralarında Atakum ilçesi İstiklal Mahallesi’nde suçta kullandığı tabancayla birlikte yakaladı. Üzerine polis kıyafeti ve çelik yelek giydirilen Caner M., bugün geniş güvenlik önlemleri altında Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

11 yıllık intikamını aldığını ileri süren Caner M.’nin 2 Haziran 2014 günü Bafra Kapalı Cezaevi’nden nakil edildiği gün Bafra Yarıaçık Cezaevi’nden duvarı atlayarak firar ettiği ortaya çıktı. Cezaevinden firar ettikten sonra silahla adam yaralama, ev, araba ve işyeri kurşunlama olmak üzere 6 ayrı suçtan polis tarafından arandığı öğrenilen Caner M.’nin karıştığı olaylardan sonra İstanbul’a kaçtığı tespit edildi. Silahla yaralama, hırsızlık, 6136 sayılı Kanun’a muhalefet suçlarından çok sayıda suç kaydı bulunan Caner M.’nin polise ifade vermeyerek susma hakkını kullandığı öğrenildi. Caner M.’nin babası Mustafa M.’nin 2003 yılında darp edilmesi sonucu hayatını kaybettiği, olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişiden 2’sinin tutuklandığı, 1 kişinin ise serbest bırakıldığı öğrenildi. Dün meydana gelen silahlı saldırıda ölen Zafer Köroğlu’nun ise serbest kalan kişinin kardeşi olduğu iddia edildi.