Adana’da av tüfeğinin ateş alması sonucu bir gencin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 6 yıl hapis cezası istemiyle 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan zanlının dosyası , ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası talebiyle Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Olay, 1 Temmuz’da Seyhan ilçesi Fevzipaşa Mahallesi Vefa Caddesi’nde meydana geldi. Otomobil kiralayan Mehmet K. (37), 4 arkadaşını da yanına alarak Mersin’e gitti. Mersin’de denize giren 5 arkadaş, daha sonra Adana’ya gelerek bir dönercide yemek yedi. Kiralık otomobile binen arkadaşlardan Mehmet K., iddiaya göre kendisine ait av tüfeğini göstermek istediği sırada tüfek ateş aldı. Tüfekten çıkan saçmalarla ağır yaralanan Muhammet Başıböyük (18), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Mehmet K. ise tutuklandı.

’Taksirle ölüme neden olma’ suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan şüpheli Mehmet K., Adana 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada olayın kazayla olduğunu söyledi. Mehmet K., “Bir dönercide oturduğumuz sırada tüfek aldığımı arkadaşlarıma söyledim. Arkadaşlarım da tüfeği alıp Seyhan Baraj Gölü civarında ateş etmemizi istedi. Bunun üzerine eve gidip tüfeği alıp geldim. Otomobile bindiğimiz sırada Muhammet Başıböyük ile Ö.A. isimli arkadaşım tüfeğe bakmak istediler. Ben de tüfeği kutusundan çıkardım emniyetini kontrol ediyordum. Ö.A. tüfeğe bakmak için elini uzatınca geri çektim. Bu sırada tüfek ateş aldı. Muhammet yaralanınca ambulans geç kalır diye kendi aracımızla özel bir tıp merkezine gittik. Olayın korkusuyla araçla karpuzcular haline kaçtım, daha sonra da polisi arayıp teslim oldum. Pişmanım” dedi.

Ölen Muhammet Başıböyük’ün babası Mulla Başıböyük (58) ise daha önce M.K. isimli kişiyle kavga ettiğini kaydederek, “Bu olaydan sonra tanımadığım biri beni bıçakladı. Bıçaklama olayını yapanların M.K. ve babasının tuttuğu adamlar olduğunu tahmin ediyorum. Benim oğlum 18 yaşındadır, 37 yaşındaki adamla arkadaşlık etmesi mümkün değildir. Ben bu kişilerin de benim daha önceki tartışmamdan dolayı anlaşılarak tutulduğunu ve oğlumu kasıtlı olarak öldürdüklerini düşünüyorum” diye konuştu.

Esas hakkında mütalaasını sunan cumhuriyet savcısı, sanığın kasten ateş ederek ölüme neden olmakla suçlandığını belirterek bu suçtan bir üst mahkemede yargılanmasını istedi. Mahkemenin görevsizliğine karar veren hakim, tutukluluk halinin devamını kararlaştırdığı sanığın ’kasten öldürme’ suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına hükmetti. Sanık Mehmet K., dosyanın kabul edilmesi halinde Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak. Aksi takdirde ise mahkeme dosyası ’görev uyuşmazlığı’ nedeniyle Yargıtay’a gönderilecek.