Bartın’ın Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 2 Çinli işçiden birinin cesedine ulaşıldı. Diğer Çinli işçiye ulaşıldığı ancak daha çıkarılamadığı öğrenildi.

Göçükte bulunan Maoshun Yang’ın cesedi Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ulaşılan diğer Çinli işçi Shoujle Sun’ın ise henüz çıkarılamadığı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Amasra Kaymakamı Kadir Taner Eser, “Amasra ilçesinde Hema Maden Ocağı sahasında saat 04.30 sıralarında, sabah vardiyasında bin 200 kodunda tahkimat çalışması yapan 3 Çinli personelin bulunduğu yerde pasa akması sonucu iş kazası meydana gelmiştir. Yapılan ilk çalışmalarda bir Çinli işçi sağ kurtarılmıştır. Saat 07.15’te ise ikinci Çinli işçinin cesedine ulaşıldığı bilgisi geldi. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Sahada Hema’nın kendi kurtarma ekipleri ve TTK Amasra Ocağı’nın kurtarma ekiplerinin yanı sıra AFAD’ın çalışmaları da devam etmekte. Tüm ümidimiz üçüncü personele sağ salim ulaşmaktır. İnşallah onu da sağ salim çıkarırız” dedi.

Hema Maden Ocakları Müdürü Selim Şenkal ise, “Zaman zaman hem kendi personelimiz ve Çinli personellerimize iş güvenliği eğitimleri veriyoruz. Dün de böyle bir eğitim yaptık” diye konuştu.