Kocaeli’de şüpheli şekilde hayatını kaybeden 2.5 yaşındaki çocuğun, boşanma davaları devam eden çiftin aileleri arasındaki husumetten dolayı anneye gösterilmeden Samsun’da toprağa verildi. Acılı anne, duruma isyan etti.

4 yıl önce Koray Yalçın ile evlenen Merve Yalçın’ın bu evlilikten Zeynep Rana Yalçın isimli kız çocuğu dünyaya geldi. İddiaya göre, eşinin şiddet uygulaması üzerine Merve Yalçın eşini terk edip babasının evine yerleşerek boşanma davası açtı. Davanın ilk duruşmasında mahkeme, bebeğin velayetini geçici olarak anneye verdi. Yaklaşık 3 ay önce velayeti annede olan 2,5 yaşındaki kızını özlediği gerekçesiyle eşinden alan Koray Yalçın’ın çocuğu bir daha anneye teslim etmediği ileri sürüldü. İki taraf arasında çıkan tartışmadan dolayı Koray Yalçın, Merve Yalçın’ın babası Adem Hardal’ı pompalı tüfekle ağır yaraladı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaşanan bu gelişmelerden sonra çocuğunu bir daha göremeyen anne, çocuğunun geri verilmesi için polise başvurarak kocasının ailesinden almak istedi fakat çocuğa ulaşamadı.

Kocaeli Gebze’de hayatını kaybeden 2.5 yaşındaki Zeynep Rana Yalçın’ın cenazesi ise, Samsun’da polis ve jandarmanın geniş güvenlik önlemi altında defnedildi. Bugün anne Yalçın’a çocuğunun Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki dedesinin yanındayken boğaz enfeksiyonu geçirerek öldüğünün söylenmesi üzerine yıkılan aile, sorumlunun eski koca ve ailesi olduğunu öne sürdü.

"BEBEĞİMİN ÖLÜMÜNDEN ESKİ EŞİMİN AİLESİ SORUMLUDUR"

Bebeğin cenazesinin Gebze’den geldiğini söyleyen anne Merve Yalçın, “Ben eşimden 7 ay önce ayrıldım. 3 ay evladımın yüzünü bana göstermediler. Bu 3 ay içerisinde kaç kere arama kararı çıkardım. Çocuğumdan hiçbir iz bulamadım. Benim evladımın dün haberi geliyor. Evladım 3 aydır neredeydi, kimlerleydi, ne içti? Benim hiçbir şeyden haberim yok. Evlerine kaç kere polis götürdüm. Koray’ın babasının bu çocuğun nerede olduğunu bildiğini savcıya söyledim. Koray Yalçın’ın cezaevinden alınıp, sorgulanmasını istedim. Koray da çocuğun yerini söylemedi. Güvenli bir yere emanet ettiğini söylemiş. Çocuğumun başını yediler. Çocuğumun velayeti de bendeydi. Benim evladım yanımdayken burnu bile akmıyordu. Adalet yolunda gereken neyse bütün mercilere çıkacağım” şeklinde konuştu.

Zeynep Rana Yalçın’ın dedesi Adem Hardal ve anneannesi de gözyaşlarını tutamadılar.