Karaman İtfaiye Müdürlüğünde çalışan 10 yıllık itfaiye Eri 42 yaşındaki Ali Rıza Taşol, 2 kardeşin su dolu çukura düştüğü can pazarında yapılan kurtarma çalışmalarını an ve an anlattı.
Karaman’da Pazar günü akşam saatlerinde yaşanan üzücü olayda, Hurdacılık yaparak geçimini sağlayan 39 yaşındaki Yahya Ses, topladığı malzemeleri sattığı hurda deposunda çalıştığı sırada o gün yanlarında bulunan çocukları 8 yaşındaki Ömer ve kardeşi 6 yaşındaki İsmail, hurda deposu bahçesinde oynamaya başladı.
Bu sırada kardeşler, yağmur sularının da doldurduğu plastik atık ve su dolu çukuru fark edemedi. Çukura düşen kardeşlerden minik İsmail kurtarıldı. Ömer için can pazarının yaşandığı kurtarma operasyonunda ise Ömer hayatını kaybetmişti. 
“KENDİ ÇOCUKLARIM AKLIMA GELDİ”
Yaşanan olayda o anları anlatan Karaman İtfaiye Eri Ali Rıza Başol;
“O gün ekip arkadaşları ile birlikte bir yangın söndürme çalışmasına katıldık. Başarılı operasyonun ardından 112 Merkezinden bize bir çocuğun Larende mahallesinde bir kuyuya düştüğü yönünde ihbar geldi. Bizde ona göre hazırlık yaparak iniş takımları ve techizatlarımızla birlikte Acil Kurtarma aracımızı çıkartarak hemen 5 dakika içerisinde olay yerine geldik.
Olay yerine gittiğimizde çocuk bir plastik tabakasının altında su dolu çukura düştüğü söylendi. O anda ben ister istemez kendimizin de çocukları olduğu için kızlarım aklıma geldi. Hiç düşünmeden hemen belime ipi bağladığım gibi derinliğini bilmedim su dolu çukura girdim. Çünkü her şey saniyelikti. Ve aramaya başladım. Hatta o suyun ben asitli ya da zehirli olabileceğini hiç düşünmedim. Asitli olsaydı kör de olabilirdik, derilerimiz de yüzülebilirdi, zehirlenip ölebilirdik de. Ama biz hiç düşünmeden içinde çocuk olduğunu bildiğimiz için direk suya atladım. O esnada belli bir arama yaptım. Çapı 3 metre derinliği de 5-6 metreye kadar olduğunu öğrendik. Sonra çocuğa ulaşamayınca, bu tarafta yok dedim. Diğer kısmı aramaya başladım. Sonra sağolsun bir polis arkadaş (Alper Arıcan) silahını çıkardı, o da suya atladı ve benimle aramaya başladı.
Sonra o suyun içinde “Beni sıkı tut” dedi. Bende elinden tuttum ve o suya daldı, tekrar yüzeye çıktı, bir daha daldığında çocuğun ayakkabısından çekerek bulduğunu söyledi. Sonra çocuğu hemen çıkardık. Bekleyen sağlık görevlileri de hemen hastaneye intikal ettirdi. O an suya girerken üzerimde cep telefonu cüzdanım vardı hiç umrumda değildi, bir can vardı. Tek tesellimiz minik Ömer’in kurtarılması ve nefes almasıydı. Sonra hastaneyi 2 ve 3 defa yokladık. Aradık, dua ettik ama öğrendik ki minik çocuk hayatını kaybetmiş. Çok üzüldük. Çocuğun yaşamasını ve hayata dönmesini isterdik. Biz o anda yapabileceğimiz her şeyi yaptık.”dedi.
“ÇOCUK KURTULSAYDI, ÇOK SEVİNECEKTİK”
Karaman İtfaiye Müdürü İsa Kayhan’da “İtfaiyeciler olarak yaşamın her alanında sadece yangın, sel, zelzele değil, 24 saat çalışmaktan gurur duyuyoruz. Ama son olayda bu yavrumuzun kurtaramamamız bizleri haliyle çok üzdü. Emniyet ve itfaiye teşkilatımız ile birlikte elimizden gelen her şey yaptık. Ama ne yazık ki maalesef böyle bazen de bizlerde üzücü haberler alabiliyoruz.  Çocuk kurtulsaydı, çok sevinecektik.”dedi.