Bursa’nın İznik ilçesinde geçen ay evinde ölü bulunan 72 yaşındaki Habibe Irız’ın milyoner olduğu iddia edildi.

İznik’te sahil kıyısında kendisine ait evde tek başına yaşayan Habibe Irız, kalp yetmezliği sonucu ölmüş, cesedi 10 gün sonra komşuları tarafından bulunmuştu. Komşularının yardımları ile geçimini sağlayan Irız’ın mal varlığı duyanlara dudak uçuklattı. Evinde ölü bulunan yaşlı kadının iki ayrı banka hesabında 3 milyon 270 bin lirası, Bursa’nın Yıldırım ilçesinde 4 katlı dairesi, Mudanya’da bir adet villası ve İstanbul’da da bir adet dükkanı olduğu iddia edildi.

İznik gölü sahilinde market işleten Nihat Temel, "Habibe ablaya sürekli yardım ederdik. Hatta onu bir kaç kere doktora götürmüştüm. Hiç harcama yapmazdı. Bizim yardımlarımızla geçinirdi. Açıkcası mirasını duyduğumda hiç şaşırmadım. Daha önce de çok zengin olduğunu duyuyordum" dedi.

Habibe Irız’ın tek başına yaşadığı villa tarzı evinden çok sayıda çöp çıkarıldı. Irız’ın ölümünden sonra evi belediye temizlik işçileri tarafından temizlenmişti. Yaşlı kadının mal varlığı ile alakalı banka ve maliye yetkilileri açıklama yapmaktan çekindi