Bilecik’in Osmaneli İlçesinde dün akşam dağlık alanda kaybolan küçükbaş hayvanlar jandarma tarafından bulunarak sahibine teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, ilçenin Cami Kebir mahallesi yakınlarındaki dağlık alanda çalıştığı çiftliğe ait küçükbaş hayvanları otlatan çoban Cevat Sönmez, havanın karardığı saatlerde sürünün ikiye bölünmesi üzerine yaklaşık 40 keçiyi ormanlık alanda kaybetti. Aralarında koyunların da olduğu sürünün kalan bölümünün kaybolmaması için yoluna devam ederek çiftliğe götüren çoban Sönmez, daha sonra kaybolan koyunları aramak için tekrar bölgeye gitti. Kendi imkanlarıyla keçileri arayan çoban Sönmez, ormanın büyük olması ve havanın kararmasının ardından jandarmaya haber vererek yardım istedi. İhbarın ardından bölgeye hareket eden jandarma ekipleri, çobanla birlikte yaya olarak ve araçlarla arama çalışmaları başlattı. Geniş bir alanda sürdürülen arama çalışmaları sabah saatlerine kadar sürdü ancak bir netice alınamadı. Havanın aydınlanmasıyla birlikte çalışmalarına devam eden jandarma ekibi, koyunları Keremali mevkisindeki ormanlık alanda buldu. Jandarma, sürüyü sahibine teslim etti.

Koyunları bulunan çoban Sönmez jandarmaya teşekkür ederek, “Sürüdeki 40 keçi kayboldu. Sürünün kalan büyük bölümünün de kaybolmaması için çiftliğe götürdüm. Ardından jandarma ile birlikte dağda bulmak için yaklaşık 17 saat seferber olduk. Keçileri Keremali mevkisinde ormanlık alanda bulduk. Önce başıma hiç böyle bir olay gelmemişti. Sürüde 80 keçi, 10 koyun vardı. Kaybolduğunda yabani hayvanların yemesinden endişe ettim. Bulununca rahat nefes aldım" dedi.