Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne bombalı araçla yapılan ve 3 polisin şehit olduğu olayla ilgili davanın duruşması 2’inci gününde de devam etti. Canlı bomba Yunus Durmaz’ın evindeki poşette parmak izi çıkan bir sanığın yaptığı savunmaya mahkeme başkanından cevap geldi.

Terör örgütü DEAŞ tarafından Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne 1 Mayıs 2016’da bomba yüklü araçla düzenlenen ve 3 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili davada 60’ı tutuklu 110 sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmanın 2’inci gününde de aralarında 20 Mayıs 2016 tarihinde polis operasyonu sırasında kendisini patlatan canlı bomba Yunus Durmaz’ın eşi Nesibe Durmaz’ın da bulunduğu tutuklu sanıklar hakim karşısına çıktı.

8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya örgüt üyeliği ve tehlikeli madde bulundurma suçlamasıyla tutuklu sanık olarak katılan 21 yaşındaki Hasan Y., canlı bomba Yunus Durmaz’ın evindeki bir poşette parmak izinin olduğu iddialarına cevap verdi. Hasan Y. sürekli olarak Yunus Durmaz’ın evinin yakınında bulunan parkta esrar kullandığını ifade ederek, bir gece tanımadığı bir şahsın araca bazı paketler yüklemesinde kendisinden yardım istediğini, poşetteki parmak izinin de bu şekilde oluşma ihtimalinin olduğunu öne sürdü. Ayrıca esrar kullanan, turistik bölgelerde, barlarda çalışan biri olduğunu vurgulayan Hasan Y.’nin din ile olan uzaklığını belirterek, DEAŞ terör örgütü ile bir bağının olamayacağını söylemesi üzerine mahkeme başkanı ise sanığa, “FETÖ ve DEAŞ arasında Hristiyan olanlar da var. Bu DEAŞ ve FETÖ üyeleri zaten doğan görünümlü şahin gibiler’’ diyerek cevap verdi.

Gaziantep 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve aralarında 20 Mayıs 2016 tarihinde polis operasyonu sırasında kendisini patlatan canlı bomba Yunus Durmaz’ın eşi Nesibe Durmaz’ın da bulunduğu 60’ı tutuklu 110 sanığın duruşması tüm sanıkların dinlenmesi için yarına ertelendi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne 1 Mayıs 2016’da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 3 polis şehit olmuş, aralarında polislerin de bulunduğu 34 kişi yaralanmıştı.