Elazığ’da kayınvalidesi ve kayınbiraderini öldüren, eşiyle birlikte 2 kişiyi de yaralayan zanlı hakkında savcı, iki kez müebbet ve 38 yıl hapis cezası istedi.

Olay, 7 Aralık 2016 tarihinde Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi kampüsünde yer alan Kadın Doğum ve Çocuk bölümünün ikinci katındaki Kulak Burun Boğaz servisinde meydana gelmişti. Anne Tuğba 7 günlük bebeği, rahatsızlanınca eşi Ümit Gürgüzel, annesi Zeynep ve kardeşi Faruk Demir’le hastaneye getirmişti. Akşam saatlerinde eşya almaya gittiği evden silahla dönen Ümit Gürgüzel, bilinmeyen bir nedenle kayınvalidesi Zeynep ve kayınbiraderi Faruk Demir’i tabancayla vurarak öldürmüş, karısı ve olayla bağlantısı olmayan Sedar Çiftçibaş’ı da yaralamıştı. Olay anı saniye saniye güvenlik kameraları tarafından görüntülenirken, zanlı da yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet davasının ikin duruşmasına tutuklu sanık Ümit Gürgüzel, Malatya kapalı cezaevinden SEGBİS’le görüntülü olarak katılırken, olaydan yaralı kurtulan eşi Tuğba Gürgüzel, Kayınbabası Serdar Çiftçibaşı, tanıklar ve taraf avukatları salonda yer aldı.

Mahkeme tanıkları dinledikten sonra olayda yaralı olarak kurtulan zanlının eşine söz verdi.

Tuğba Gürgüzel ifadesinde, “Onun en ağır cezayı almasını istiyorum. Ailesinden de şikayetçiyim. Hepsinin cezaevinde olmasını istiyorum. Öğrendiğime göre de benden önceki eşini de bıçaklamış” dedi.

Daha sonra söz alan cinayet zanlısı Gürgüzel’e kayınvalidesinin kendisine ‘sana evlat acısı yaşatacağım’ demesi üzerinde olayı işlediğini iddia etti.

Duruşmada tüm delillerin toplandığını ve tanıkların dinlendiğini belirten mahkeme heyeti savcıdan esasa ilişin mütalaasını istedi. Savcı mütalaasında, sanık hakkında Türk Ceza Kanunun 82/1 maddesi gereğince kasten adam öldürme suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 24 yıla, yaralama suçundan 8 yıla, tehditten 4 ve ruhsatsız ateşli silah bulundurmaktan 2 yıla kadar cezalandırılmasını talep etti.

Savcının mütalaasına karşı avukatların süre istemesi nedeniyle, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.