Samsun’un Bafra ilçesinde 15 gün önce tekneyle denize açıldıktan sonra kaybolan balıkçının cesedi kıyıya vurdu.

29 Kasım tarihinde Koşu Limanı’ndan tekneyle balığa çıkan Mehmet Yetmişbir’in(57) ağı çekerken denize düştüğü ihbar edilmiş, Sinop ve Samsun Sahil Güvenlik arama kurtarma ekipleri tarafından yapılan aramalar sonuçsuz kalmıştı.

Balıkçı Mehmet Yetmişbir’in cesedi 15 gün sonra Koşu sahilinde karaya vurdu. Şiddetli dalganın da etkisiyle sahile vuran ceset, bir vatandaş tarafından bulundu ve durum güvenlik güçlerine haber verildi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri ve savcının incelemesinin ardından ceset, otopsi yapılmak üzere Bafra Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Sabah saat 09.30 sıralarında sahile odun toplamaya gittiğini belirten İbrahim Kara isimli bir vatandaş, "Baktım denizde bir şey var. Dalga vurdu kenara attı. Hemen köy korucusunu aradım, durumu bildirdim" dedi.

Deniz kenarına gelen Mehmet Yetmişbir’in yakınları gözyaşlarına boğuldu. Kız kardeşi Kezban "Gitti ağabeyim" diyerek ağıt yakarken, kızı Elvan ve eşi Hasbiye Yetmişbir ise gözyaşlarına hakim olamadı. Kızı Elvan’ın cep telefonuyla babasının deniz kenarında yerde yatan cesedinin fotoğrafını çektikten sonra dalgın gözlerle ona bakması yürekleri dağladı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.