Muğla’nın Marmaris ilçesinde satın aldıkları teknelerini Gökova Körfezi’ne götürmek için denize açılan 2 Türk balıkçı, makine arızası nedeniyle Yunan sularına sürüklenerek denizde mahsur kaldı. Yunan Sahil Güvenlik botunun kurtardığı balıkçılar, feribotla Marmaris’e getirildi.

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Gökova beldesinde balıkçılıkla geçimini sağlayan Barış Eldem (31) ve Muhammer Kaya (28), Bozburun’dan satın aldıkları Gökdeniz isimli tekneyi Gökova’ya götürmek için denize açıldılar. Sömbeki (Simi) Adası açıklarında motoru bozulan tekne, Yunan karasularına sürüklendi. Denizde mahsur kalan 2 kişiyi fark eden Yunan balıkçılar, olayı Yunan Sahil Güvenlik ekibine bildirdi. Bölgeye gelen bir Yunan botu, balıkçıları alarak Halki Adası’na götürdü. Tekne de Yunan balıkçılar tarafından aynı adaya çekildi. Rodos Adası’na götürülen Eldem ve Kara, Türk Konsolosluğu’ndaki işlemlerin ardından feribotla Marmaris’e döndü.

Yaşadıklarını anlatan balıkçı Barış Eldem, denizde sürüklenmeye başlayınca Türk Sahil Güvenliği’ne haber verdiklerini, ancak Yunan karasularında oldukları için kendilerini Yunan Sahil Güvenliği’nin kurtardığını söyledi. Tekneyi çeken Yunan balıkçıların kendilerinden 600 euro istediğini belirten Eldem, "Yanımızda sadece Türk parası vardı, ancak onu kabul etmediler. Tekneyi adaya çektikleri için 300, tekrar Türk karasularına getirmek için ise bir 300 euro daha talep ettiler. Hem ücreti ödeyemediğimiz hem de bozuk olduğu için tekneyi Halki’de bırakmak zorunda kaldık" dedi.

Eldem, arkadaşı Kaya’nın pasaport işlemlerini hallederek tekneyi geri getirmek için adaya gideceğini kaydetti. Yunan Sahil Güvenlik görevlilerinin kendilerini göçmen kaçakçısı sandığını dile getiren Eldem, "Bize ne iyi ne de kötü davrandılar diyebilirim. Çok fazla ilgilenmediler" ifadesini kullandı.