Denizli’de, 8 katlı bir binanın çatı katına çıkan gencin intihara kalkıştığını zanneden vatandaşlar sağlık ekiplerine haber verdi. Gencin intihar etmek için değil hava almak için çıktığını ve çatıları dolaştığını söylemesi rahat bir nefes aldırdı. Gencin Almanya’da doğup büyüdüğü ve orada da bunu sık sık yaptığı ortaya çıktı.

Olay, saat 16.00 sıralarında, Pamukkale ilçesi Gazi Bulvarı üzerindeki 8 katlı bir binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, binanın çatı katından yandaki binanın çatısına geçmeye çalışan C.E.’yi (16) gören vatandaşlar, gencin intihara kalkıştığını zannedip 112 acil servise ihbarda bulundu. Kısa sürede olay yerine, sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, çatıya çıkıp genci ikna etmeye çalışırken, itfaiye ekipleri de aşağıda hava yastıkları kurmaya başladı. Gençle kısa bir sohbet eden yunus polis ekipleri, genci aşağıya indirdi.

"Hava almak için çıktım"

Aşağıya indirilen gençle konuşan yunus polis ekipleri, kısa sürede olayın intihar olmadığını belirledi. Almanya’da doğup büyüyen ve beş ay önce amcasının yanına gelen C.E., intihar etmek için değil, hava almak için çatıya çıktığını daha önce Almanya’da da benzer hareketler yaptığını söyledi.

Genci, çatılarda dolaşmaması konusunda uyaran polis ekipleri, Kabahatler Kanunu kapsamında para cezası kesti. C.E., daha sonra olay yerinden uzaklaştı.