Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen emniyet görevlisi Faruk Sarı, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlileri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla savcı Gökalp Kökçü tarafından ifadesi alınan emniyet görevlisi Faruk Sarı, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. ‘Kasten adam öldürmenin ihmali davranış ile işlenmesi’ suçundan tutuklanması istemiyle İstanbul Nöbetçi 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Sarı, sorgusunun ardından hakkında ‘yurt dışına çıkış yasağı’ konularak serbest bırakıldı.

“DİNK’İN YAŞAM HAKKI KORUNMADI”

Savcılığın mahkemeye sevk kararında, Sarı’nın Hrant Dink’in öldürülmesini önlemekle yükümlü olduğu belirtildi. Cinayet döneminde Sarı’nın Trabzon İstihbarat Şube’de müdürü olduğu belirtilen kararda, Dink’in yaşam hakkının korunmadığı ifade edildi.

Sarı’nın mahkemeye sevk kararı ile yaklaşık 7 yıl sonra ilk kez bir şüpheli tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında daha önce de eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanları Sabri Uzun ve Ramazan Akyürek, dönemin İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay da ifade vermişti.