Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) hükümetin asgari ücrete 3+3 zam önerisine karşı “Asgari ücret 1800 net” sloganı ile İstanbul’da eylem yaptı.

DİSK’e bağlı çeşitli sendika üyeleri, Genel Başkan Kani Beko ve Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu’nun da katıldığı eylemde, önceden açıklanan asgari ücrete yüzde 3+3 zam önerisi protesto edildi. Sendika binasından Mecidiyeköy Meydanı’na kadar slogan atarak yürüyen yaklaşık 100 kadar eylemci, açtıkları pankart ve dövizlerle eylem yaptı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu’nun da katıldığı eylemde sendika üyelerine yaptığı konuşmada, hükümetin asgari ücret politikasını eleştirdi. Beko, “Türkiye’nin birçok alanlarında DİSK’e bağlı sendikalarımızla birlikte madenlerde, inşaatlarda, belediyelerde, tersanelerde, bürolarda hastanelerde çok zor koşullarda çalışan asgari ücretle çalışan arkadaşlarımızın insan olmaktan kaynaklanan temel ihtiyaçlarını giderebilecek bir ücret alabilmeleri için DİSK’e bağlı sendikalarla ve işçilerle sokaklardayız, yine alanlardayız. Taşeron işçilerinin yanındayız” dedi.

Beko’nun konuşmasının ardından sendika üyeleri vatandaşlara asgari ücret politikasını eleştiren broşürler dağıttı. Yaklaşık 1 saat süren eylem olaysız şekilde sona erdi.