Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, 7 Ekim’de kentte yaşanan ve 4 kişinin ölümüne, 1 kişinin de yaralanmasına neden olan olaylarda gözaltına alınan 34 kişiden 25’inin tutuklandığı açıkladı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nce, IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto etmek amacıyla 6-7 Ekim tarihleri arasında kentte yaşanan olaylara ilişkin başlatılan soruşturma çerçevesinde, yapılan operasyonlara ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Diyarbakır’da 7 Ekim’de güvenlik güçleri ile kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik molotof kokteylli, taşlı, el yapımı bombalı ve silahlı saldırılarda bulunduğu anımsatılarak, yolların trafiğe kapatılarak lastik yakıldığı ve vatandaşlara ait araç ve iş yerlerine yönelik saldırılar düzenlendiği hatırlatıldı. Bu eylemler sırasında Yasin Börü, Riyat Güneş, Ahmet Dakak ve Hasan Gökguz’ün öldürüldüğüne ve Yusur Er’in de yaralandığına dikkat çekilen açıklamada, tüm bu olaylarla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin 3 ve 6 Aralık günlerinde eş zamanlı ve planlı operasyonlar gerçekleştirdiğine dikkat çekildi. Açıklamada, bu operasyonlarda 34 kişinin gözaltına alındığına da işaret edilerek, adli makamlara sevk edilen bu şahıslardan 25’inin tutuklandığı vurgulandı.