Diyarbakır’da 8 katlı bir binanın bodrum katında bulunan odunlukta yangın çıktı. Yoğun duman nedeniyle binada mahsur kalan 4’ü çocuk 9 kişi, olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre olay, gece saat 01.00 sıralarında Bağlar ilçesi Sento Caddesi üzerinde bulunan 8 katlı Alpkan apartmanın bodrum katında meydana geldi. Bodrum katta bulunan odunlukta henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Oluşan yoğun duman, vatandaşların evlerinde mahsur kalmasına neden oldu. Haber verilmesiyle olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, polis ekipleri de çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ekiplerinin başarılı çalışması sonucunda yangın büyümeden söndürürken, dumandan etkilenen vatandaşlar balkona çıkmak zorunda kaldı.

Balkonda elinde iki çocuğu ile bekleyen anne itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu itfaiye merdiveni ile kurtarıldı. Anne ve iki çocuğu, ambulansta tedavi altına alınırken, yangın sırasında kapıyı açmaya çalışan annenin elinde yanıklar oluştuğu görüldü.

Çıkan yangında toplam 9 kişi dumandan etkilenerek ambulanslarda tedavi edilirken, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.