Diyarbakır’ın Kayapıanr ilçesinde yüzü maskeli grup bir markete ses bombası atarak polis ekiplerine saldırdı. Sur ilçesinde ise yol kapatan göstericiler 2 özel halk otobüsünün anahtarını aldı.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Huzurevleri semti Dr. Sıtkı Göral Caddesi girişinde bulunan bir marketin önüne gelen yaklaşık 20 kişilik grup hazırladıkları el yapımı patlayıcı ve havi fişeklerle markete saldırdı. Olay yerine gelen polis ekiplerinin gaz bombasıyla müdahalede ettiği göstericiler ara sokaklara kaçtı. Saldırı anında market içerisindeki müştericiler panik yaşlarken polis ekipleri saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Bir diğer olay ise Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Fiskaya semtinde meydana geldi. PKK’nın şehir içerisinde bulunan gençlik yapılanması olan YDG-H üyesi olduğu belirtilen yüzü maskeli göstericiler ellerinde bulunan molotof kokteyli ve taşlarla yol kesip burada geçen araçlarda kimlik kontrolü yaptılar. Yoldan geçenlerin kimliklerini kontrol eden göstericiler 2 özel halk otobüsünün anahtarını alıp yolda barikat kurdular. Haber verilmesiyle olay yerine gelen polis ekipleri göstericilere gaz bombasıyla müdahale ederken göstericiler de polis ekiplerine ses bombası ve havai fişeklerle saldırdı.

Grup karanlıktan faydalanarak ara sokaklara kaçarken halk otobüslerinin yedek anahtarlarının gelmesiyle yoldan çekilerek kapalı olan yol tekrar trafiğe açıldı. Polis ekipleri Fiskaya semtinde giriş ve çıkışları kontrollü bir şekilde sağlarken yüzü maskeli göstericilerin yakalanması için ise operasyon başlattı.