Diyarbakır’da iki grup arasında çıkan kavgaya müdahale eden polis ekiplerine düzenlenen silahlı saldırıda 1 polis memuru yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay. Yenişehir ilçesi Şehitlik semti 55. Sokak üzerinde meydana geldi. Kavga eden iki grubu ayırmak için bölgeye giden polis ekipleri, kavgaya karışanları ayırmak için araya girdi. Polislerin müdahale ettiği gruplar ara sokaklara kaçtı. Ellerinde silah bulunan grupları ayırmak isterken ara sokaklara giren polis ekipleri, kavga eden gruplardan birinin silahlı saldırısına uğradı. Asayiş olayına müdahale ederken, silahlı saldırıya uğrayan polis memuru olay yerine gelen 112 acil servis ambulansı ile Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dağkapı Kampusü’ne kaldırılarak yapılan ilk tedavinin ardından Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Öte yandan kavga eden ve 1 polis memurunun yaralanmasına neden olan iki grup içerisindeki şahıslar olayın ardından bölgeden kaçarken, kaçan şahısların bulunması için geniş kapsamlı çalışma başlatıldı. Kavgada polise kimin silah sıktığının tespiti için de incelemelerin devam ettiği bildirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, kavga eden gruba müdahale eden polis ekiplerine silahlı saldırı düzenlendiğini ve olayda 1 polis memurunun yaralandığını belirtti. Böğürcü, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığını söyledi.