Diyarbakır’da, dört metrelik tümseği göremeyen bir araç uçarak kaldırımda bulunan aydınlatma direği ile yolun yan tarafında bulunan parkın duvarına sıkıştı. Kazada, araçta bulunan 4 kişi yaralandı.

Kaza, Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Şehitlik semti Yaradanakul caddesinde meydana geldi. İşyerlerini kapatarak yola çıkan 4 kişi, Şehitlik semtinde bulunan Yaradanakul caddesine gelince burada bulunan tümseği fark etmeyerek süratli çapınca araç uçarak yolun yan tarafında bulunan aydınlatma direği ile parkın duvarına sıkıştı. Kazada araçta bulunan 4 kişi yaralandı. Haber verilmesiyle itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri, araç içerisinde sıkışan 4 kişiyi aracın tavanını keserek çıkarırken yaralılar ambulanslarla Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Polisin yaptığı incelemenin ardından kaza yapan araç çekiciyle kaldırıldı.

Kazayı gören bir vatandaş, “Her yerde tümsekler plastikten yapılırken neden bizim memlekette asfalttan yapılıyor. Bu tür kazalar cadde üzerinde bulunan tümseğin boyasının olmamasından dolayı her gün yaşanıyor ve kazanın olduğu yer ölüm yeridir” diye konuştu.