Kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtarak telefonla vatandaşları dolandıranlar, son dönemlerde yeni yöntem ve taktikler geliştirerek Karaman’da birçok kişiyi dolandırdılar.

Telefon dolandırıcıları gün geçtikçe farklı taktikler deneyerek vatandaşları mağdur ediyor.

Karaman’da ise bir din görevlisi S. F. A. ve Karaman’da öğretmenlik yapan D. S. dolandırıcıların hedefi oldu.

Edinilen bilgiye göre, S. F. A.’ya ait olan telefonu arayan dolandırıcılar, “Hesabından internet üzerinde yurt dışına havale işlemleri yapılıyor, biz şüphelendik onay vermedik, sizin kartınızı bloke edeceğiz, kartınızı kapattırmak için sizi müşteri hizmetlerine aktarıyorum” dedi. Bir müddet sonra bir bayan telefona bağlanarak banka kartı üzerindeki bilgileri sordu. S. F. A. da bayana kart üzerindeki bilgileri ve telefonuna Ziraat Bankası’ndan gelen şifreyi söyledi.

Bankaya giden din görevlisi kullanmış olduğu hesabından 4 bin 300 TL paranın 15 Temmuz Demokrasi Hesabı Eylül Gürbüz adına çekildiğini tespit etti.

Dolandırıldığını anlayan S. F. A., olayı Karaman Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi. Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptığı araştırma sonucunda, banka dekontunda yazılı bulunan ve şüphelilere ait olduğu değerlendirilen TC kimlik numarasının yanlış olduğu, telefon numarasının ise her hangi bir operatöre bağlı olmadığını tespit etti.

Karaman Emniyet Müdürlüğü ekipleri dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şüpheliler hakkında yakalama çalışması başlattı.

KART BİLGİLERİNİ TUŞLAYINCA…

Karaman’da öğretmenlik yapan D. S. de dolandırıcılardan nasibini aldı.

Edinilen bilgiye göre, D.S.’yi 0850 ile başlayan sonu 444 ile biten bir numarayla arayan dolandırıcılar, ‘’365 TL kredi kartı aidatını geri ödeyeceğiz’’ diyerek kredi kartı şifresini ve arkadaki cv numarasını sordular. Dolandırıcıların olduğunu düşünen D.S. kart bilgilerini vermedi. Telefondaki şahıs kart bilgilerinizi sırasıyla tuşlayınız deyince D.S. kabul ederek tuşladı. Her yöntemi deneyerek öğretmen D.S.’yi kandıran dolandırıcılar, bilgilere ulaşır ulaşmaz kredi kartından kendi hesaplarına 2 bin TL havale işlemi gerçekleştirdi.

Kredi kartı hesabından havale yapıldığını fark eden D.S., dolandırıldığını anlayarak Karaman Emniyet Müdürlüğü’ne durumu bildirdi.

Olayla ilgili tahkikatlar devam ederken, yetkililer 0850 ile başlayan sonu 444 ile biten numaralar aradığı zaman itibar edilmemesi gerektiğini ve kart bilgilerinizi sözlü veya tuşlayarak verilmemesi konusunda uyardı.

KARAMAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Karaman Valiliği de dolandırıcılar hakkında basın açıklaması yayımladı.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada; Son günlerde ilimiz genelinde Valiliğimizin adı kullanılarak veya Vali, Vali Yardımcısı unvanı ile tanıtan kişiler tarafından çeşitli hayır ve yardım bahaneleri ile vatandaşlarımızdan ve özellikle büyük kuruluşlar ya da iş adamlarımızdan para talep edildiği, verdikleri banka hesap numaralarına para yatırmaları ve bu yolla vatandaşlarımızın dolandırılmak istendiği Valiliğimize gelen ihbarlardan anlaşılmıştır.

Hiçbir Devlet Kurumu veya görevlisi tarafından vatandaşlardan bu gibi taleplerde bulunulması yasal olmadığı gibi mümkün de değildir.

Dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebilmesi, şüpheli şahısların yakalanmaları ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarının engellenmesi amacıyla kolluk görevlilerimizce gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık olaylarıyla karşılaşmaları veya bu yönde herhangi bir duyum almaları halinde hemen 155 polis imdat ve 156 jandarma imdat hatlarını aramaları, bu şahıslara itibar etmemeleri önem taşımaktadır.” denildi.