Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü  görevlilerince, İlimiz merkezinde Cep Telefonu ile Dolandırıcılık Olayları ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında;
 
1)24.06.2014 günü Karaman İl Merkezinde ikamet eden Müşteki M.A. isimli şahsı telefonla arayan erkek şahısın” BEN POLİSİM BANKA HESABINDA SUÇ ÖRGÜTLERİ TARAFINDAN  HESABINIZA GİRİLDİ”, şahısları yakalamak için VERECEĞİMİZ HESABA 19.750 TL. Para yatırmanız lazım, biz şu anda evindeyiz oğlun ile görüştürelim” dediğini, müşteki M.A oğlu ile (Telekonferans Yöntemi ile) telefonda görüşmesi üzerine ikna olarak, telefondaki şahısların söylemiş olduğu banka hesaplarına para yatırdığını, daha sonra dolandırıldığını anladığını, kendisini dolandıran şahıslardan davacı ve şikâyetçi olduğunu beyan etmesi üzerine,

         Ekiplerimiz tarafından yapılan çalışmalar neticesi, olayın faili meçhul şahısları olan A.Y, U.E.A, Ö.Ş, Y.S isimli şahıslar Adana ilinde YAKALANARAK Adli merciler tarafından TUTUKLANMIŞTIR.

2) Yine, 26.06.2014 günü Müşteki A.K. isimli şahsı telefonla arayan erkek şahıs “BEN KOMSERİM, BANKA HESABINA TERÖR ÖRGÜTLERİ TARAFINDAN MÜDAHALE EDİLDİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE GELMEN LAZIM” dediğini, A.K.. isimli şahıs, Emniyete gitmekte iken, aynı şahsın yine telefonla arayarak “EMNİYETE GELMENE GEREK KALMADI,TELEFONU KAPATMA” şahıslardan ikisin yakaladık, senin oğlun ve kızın ile görüştüreceğiz sen hemen bankaya giderek VERECEĞİMİ  HESAP NUMARASINA 9.800 TL YATIR” dediğini, bu esnada Tele Konferans ile Müşteki çocukları ile görüştürüldüğünü, müşteki A.K. şahsa inanarak ilimiz İş bankasına gittiğini ve telefondaki şahsın söylemiş olduğu hesaba para yatırdığını, bu esnada görevli ekiplerimiz müşteki A.K. isimli şahsı bularak daha fazla para yatırmasını engellediğini, A.K.’nın yatırmış olduğu paraya Emniyet Müdürlüğümüz tarafından  BLOKE koydurularak PARAYI ALMALARI engellenmiştir.
      
       Yukarıda verilen örnekler ilimizde ve Türkiye genelinde yaşanan birçok Telefon ile Dolandırıcılık olayından sadece ikisidir. Karamanlı Hemşerilerimiz, Lütfen telefon ile sizi arayarak kendini POLİS,SAVCI ve ASKER diye tanıtıp “TERÖR ÖRGÜTÜ HESABINIZI KULLANIYOR, SUÇ ÖRGÜTLERİ ADINIZI VERDİ”  Suçluları Yakalamak için hesabımıza PARA YATIRMANIZ gerekiyor gibi söylemlere”  İNANMAYINIZ”.

           KOLLUK KUVETLERİ SUÇLULARI YAKALAMAK İÇİN ASLA VE ASLA  HALKDAN PARA İSTEMEZ. Bu gibi durumlarda size en yakın Polis Merkezine yada 155 Polis İmdat telefonunu arayarak  gerekli yardımı alabilirsiniz,''dendi.