Elazığ’da 1 hafta içerisinde 5 ayrı evi kiralayan ve kiraladığı evlerden kombileri çalarak satan şüpheli, polis tarafından yakalandı. Şüphelinin son model araçla ev sahiplerinin yanına gittiği, kendisini devlet memuru olarak tanıtıp, sözleşme yaptıktan sonra kombileri söküp sattığı ortaya çıktı.

Dolandırıcılık olayları, Elazığ’ın çeşitli merkez mahallerinde meydana geldi. İddiaya göre, 26 yaşındaki L.G., şehirde tespit ettiği kiralık evlerin sahiplerinin yanına lüks araçla gidip, kendisini devlet memuru olarak tanıtarak güven sağladıktan sonra ’peşinatı birkaç gün sonra vereceğim’ diyerek sözleşme yaptı. Evlerin anahtarlarını alan Şüpheli L.G., kiraladığı evlerin 5’inden de kombileri sökerek kayıplara karıştı. Durumu fark eden ev sahipleri dolandırıldıklarını anlayınca polise başvurdu. Elazığ Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüpheli L.G.’yi kira kontratlarında kendi kimlik bilgilerini kullanması nedeniyle kısa sürede yakaladı. Yakalanan şüpheli 5 ayrı dosyadan ‘emniyeti suistimal yoluyla hırsızlık’ suçundan adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme şüpheli L.G.’yi tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktı.

DOLANDIRILAN EV SAHİBİ UYARDI

Dolandırılan ev sahiplerinden Niyazi Şahin, kiralık ev için telefon numarası verdiklerini, şahsın arayarak lüks bir araçla, şık giyimli olarak geldiğini, memur olduğunu belirterek kontrat yaptığını söyledi. Şahsın daha sonra anahtarı alarak gittiğini belirten Şahin, ”Kira kontratında ismini ve T.C.’sini doğru bir şekilde verdi. 1 aylık kirayı peşin verecekti, uzun süre gelmeyince, telefon açtım bakmadı. Evin ışıkları yanıyordu, ışıkları söndürmeye gittiğimde kombinin söküldüğünü gördüm. Polise başvurdum. Polise gittiğimde aynı kişinin bir çok kişiyi aynı yöntemle dolandırdığını öğrendim, şikayetçi oldum” dedi.

Şahsın yakalandığını ve mahkemeye çıktığını belirten Şahin, ”Bunlar iyi niyeti suistimal ediyorlar. Geldiklerinde güzel bir araca biniyorlar, şık giyiniyorlar. Güven telkin ediyorlar. Ev sahipleri evlerini vereceği kişiyle ilgili bir kefil veya tanıdık biriyle bağlantı kursunlar. Biz mağdur olduk, başkası olmasın. Bir de ikinci el kombi alanlar, aldıkları şahıslardan kombinin belgesini veya aldıkları şahsın kimlik fotokopisini alması lazım” şeklinde konuştu.