Balıkesir’de yeterlilik belgesi olmadığı için kendilerine ceza kesilmesine tepki gösteren taksi dolmuş şoförleri, Toplu Taşıma Merkezi’ni (TTM) trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Bugün toplu taşıma merkezi önüne araçlarını çekerek yolu trafiğe kapatan taksi dolmuş şoförleri eylem yaptı. Yolu kapatan şoförler, SRC belgesi alabilmek için girecekleri imtihanın iptal edildiğini, bu yüzden mağdur duruma düştüklerini ifade etti. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, dolmuş şoförleriyle görüşerek, ”Bu çözülemeyecek bir mesele değil, yolu kapatmanıza gerek yok. Her zaman sizin arkanızdayım” dedi.

Güvenlik güçlerinin devreye girmesiyle yol yeniden ulaşıma açıldı. Taksi dolmuş sahibi Emre Varol, şehir içi taksi dolmuşçuları olarak yaklaşık bir haftadır zabıta ve trafik polisleriyle sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek, “Araçlarımızda eksik olduğunu, mesleki yeterlilik belgesi olmayan şoförlerin çalıştırıldığını söylüyorlardı. Fakat mesleki yeterlilik belgesi almak için yapılan imtihan ertelendi. Çoğu arkadaşımız sınava girmek için başvurdu. Belge alamadıkları için çalışmamalarını söylediler. Bu insanlar ekmek parası için çalışıyor. Belge almak için ellerinden geleni yapıyorlar, fakat devlet sınav yapmadığı gibi 700 lira ceza kesiyor. Biz de sesimizi duyurmak için eylem yaptık” şeklinde konuştu.

SRC belgesi olmadığı için kendisine üst üste cezaya kesilen Önder Biçer ise, “Yapılacak sınav iptal edildi. Ben ikinci defa ceza yedim. Memur arkadaşa meramımı anlatamadım. Ayın 20’sinde sınav olacaktı, iptal oldu. Suç benim mi? Ben bin 500 lira ceza yedim, bunu 40 lira yevmiyeyle nasıl ödeyeceğim” diye sordu.