Konuyla ilgili Karaman Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ''İlimiz karayollarında akan trafik içerisinde zaman zaman şov ve akrobatik hareketler yaparak sık sık kontrolsüz şekilde şerit değiştiren (makas atmak), kavşak içerisinde drift çeken, egzozdan gürültü çıkartıp trafik kurallarına uymayarak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren, toplumun huzurunun kaçmasına ve yaşam güvenliğinin tehlikeye girmesine sebep olan araç sürücüleri bulunmaktadır.
Hayatın olağan akışına aykırı şekilde tutum ve davranışlarıyla trafik güvenliğini tehlikeye düşüren araç sürücülerinin ehliyetine el konularak gerekli cezai işlem uygulanmakta, ayrıca TCK'nın 179/2 maddesi Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. hükmüne istinaden adli işlem ve Trafik Kanunun 45 maddesince Sürücü belgesi sahibi kişide sağlığı bakımından sürücülüğe engel aşikar bir değişikliğin görülmesi ve tespiti hâlinde, trafik görevlilerince sürücü belgesi geri alınarak, kişinin sağlık kuruluşlarında muayenesi istenir. Sağlık şartları bakımından sürücülüğe engel bir hâlinin olmadığı veya mevcut olan bu hâlin daha sonra ortadan kalktığı sağlık raporuyla tespit edildiği takdirde, sürücü belgesi kişiye iade edilir. hükmüne istinaden ehliyetine el konularak psikolojik yönden muayene edilmek üzere sağlık kuruşuna sevk edilerek idari işlem yapılmaktadır.
İlimizde 2015 yılı içerisinde bu şekilde araç kullanan 17 araç sürücüsünün ehliyetine el konularak gerekli adli ve idari cezai işlem uygulanmıştır. Trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde olumsuz ve tehlikeli davranışta bulunanlarla etkin olarak mücadele ederek insanların can ve mal emniyeti ile trafik güvenliğinin sağlanabilmesi, vatandaşlarımızın güvenlerinin sarsılmaması ve kamu otoritesinin zaafa uğratılmaması için 2016 yılı içerisinde ilimizde bu tür araç kullanan sürücülülerle etkin bir mücadele edileceği bu tür hareketlerde bulunan sürücülerin ehliyetlerine el konularak psikolojik yönden hastaneye sevk edileceği hususu;Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' denildi.