Edinilen bilgiye göre silahlı çatışma, Karaman Mersin Karayolu, Cezaevi Kavşağından Mersin karayolu istikametindeki anayol üzerinde meydana geldi. Daha önceden husumetleri olduğu öğrenilen iki grup anayolda karşılaştı. Hareket halindeki ticari araç içerisinde bulunan H.A. diğer seyir halinde otomobillerde bulunanlara pompalı tüfekle kurşun yağdırdı. Kurşunlanan otomobillerden 70 FR 434 ün sürücüsü A.Ö. eşi E.Ö ve diğer yolcu hafif yaralandı. Otomobil sürücüsünün hemen aracıyla, olay yerinden ayrılarak, aracın içerisindeki yaralılarla birlikte Karaman Devlet Hastanesinin aciline gittiği öğrenildi.


Bu arada olay yerinde kurşunlanan 34 KUY 21 plakalı lüks 4 çeker yoldan çıkarak tarlaya çakıldı. Sürücüsü Ahmet Taşkıran(30) ise başından aldığı saçmalarla ağır yaralandı. Ağır yalanan Taşkıran beyin cerrahi bölümündeki ameliyatı sonrası yoğun bakıma alındı. Yaralının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, olay yerinde ise çok sayıda boş fişek tespit edildi.
Diğer yandan ambulansla Devlet Hastanesine getirilen ağır yaralı Ahmet Taşkıran'nın durumunun ağır olduğunu gören arkadaşları Habib Ş.(30) ve İdris Ş.(26)bir gazinoya gitti. Burada çıkan çatışmada ise Habib Ş.(30) satırla boynundan yaralandı. Hafif yaralan Habib Ş. güvenlik nedeniyle Özel Mümine Hatun Hastanesine kaldırıldı. Olay yerine intikal eden çok sayıdaki asayiş ekipleri daha kötü olayların çıkmasın önlemek için tüm tarafları kontrol amaçlı gözaltına aldı. Şu ana dek 10 kişinin göz altına alındığı, gözaltı sayısının 20 ye çıkacağı öğrenildi.
Kurşunlama olayına karışan ticari araç ve içerisindeki 2 şahıs ise emniyet yetkililerince hemen yakalanarak polis merkezine götürüldü.
Olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturmanın  devam ettiği öğrenildi.