Adana’da adliye binası arkasında bir kişinin kalabalık gruba ateş etmesi, grubun da taş atarak karşılık vermesi güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre, Adana Adliyesi’nde görülen bir duruşmaya katıldıktan sonra adliye binasından ayrılmak isteyen bir kişi, husumetli olduğu tarafın kalabalık bir grup halinde dışarıda beklediğini görünce yakınlarını telefonla arayıp bilgi verdi.

Bunun üzerine Nurullah K. (20) ile arkadaşı D.Y. (16) adliye binasının arkasına geldi. Nurullah K. silahını çıkartıp herkesin gözü önünde kalabalığa doğru rastgele ateş etmeye başladı. Bu sırada karşı taraftan da iki şahsa yönelik taş atıldı. Geri çekilen Nurullah K. bir süre daha ateş edip olay yerinden uzaklaştı. Nurullah K. ve arkadaşı polislerin yoğun olduğu yerde ateş ettikleri için motosiklet ile yol kenarında duran Mehmet Sıddık Ergül’ün (28) yanına gidip silahı karnına dayayarak, "Motosikleti ver yoksa seni öldürürüz" dedi. Bunun üzerine korkan Ergül motosikleti verdi. Ancak zanlılar motosikletin nasıl çalıştığını bilmediği için Ergül’e sorup öğrendikten sonra kaçmaya başladı. Ergül ve vatandaşların polisi aramasıyla olay yerine gelen ekipler çalışma başlattı. Yapılan çalışmada güvenlik kamerası görüntüsünden zanlılar tespit edildi. Nurullah K. gasp ekipleri tarafından yakalandı. Zanlı, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.