Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, gazete binasında düzenlediği basın toplantısında emniyet mensuplarına çağrıda bulunarak, "Ben bekliyorum. Polis kardeşlerim lütfen gelin bekliyorum” dedi.

Paralel yapı iddialarına ilişkin operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, basın toplantısı düzenledi.

Sosyal medyada son günlerde ortaya atılan iddiaları üzerine Cuma günü İstanbul Adliyesi’ne gittiklerini hatırlatan Ekrem Dumanlı, “Avukatlarımız Başsavcı Hadi Bey’i ziyaret etti. Bizimle ilgili bir gözaltı kararı olup olmadığını sordu. O da sözlü olarak böyle bir bilgisi olmadığını söyledi. Cuma günü yazılı bir bilgi de vererek hakkımızda herhangi bir soruşturma olmadığına dair resmi yazı verdi. Biz işin doğrusu sayın başsavcıya itimat ettik. Herhalde başsavcının haberi olmadan birtakım fırıldaklar dönmüyordur diye düşündük” dedi.

Sabah saatlerinde emniyet mensuplarının gazeteye geldiğini anlatan Dumanlı, “Ellerinde bir kağıt. O kağıtla hem gözaltı hem arama kararı olduğunu gördük. Fakat emniyet mensupları başındaki arkadaş buradaki demokratik tepkilerden rahatsız oldu. Görevi engelleme söz konusu değil. Fakat emniyet görevlileri ‘ben küstüm dönüyorum’ gibi bir yol tercih etti. Avukatlarımıza daha kalabalık bir ekipler gelir demişler. Buyursunlar gelsinler, sabahtan beri bekliyorum” şeklinde konuştu.

Dumanlı ‘makul şüpheli’ yasasının çıkmasından bir gün sonra ‘makul şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağrıldığına dikkat çekerek, “Makul şüpheli yasası niye çıkarıldı ki çıkarılır çıkarılmaz Zaman gazetesine ve Samanyolu televizyonuna baskınlar düzenlendi. Bunun sadece Zaman gazetesine yönelik bir saldırı olmadığını, her medya grubuna adım adım uygulanan bir susturma projesini halkası olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Dumanlı konuşmasında emniyet mensuplarına da çağrıda bulunarak şunları söyledi:

“Arama ve gözaltı kararı varsa buyurun gelin kardeşim aramanızı da yapın gözaltını da yapın. Ben bekliyorum. Polis kardeşlerim lütfen gelin bekliyorum. Çayımız hazır.”