Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FET/PDY) 15 Temmuz darbe girişiminde Elazığ’da görev aldığı iddia edilen biri general 61 asker hakkında açılan dava 3 Temmuz’da görülecek.

15 Temmuz darbe girişiminde Elazığ’a sözde sıkıyönetim komutanı olarak Tunceli Hozat 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdulkerim Ünlü atanmıştı. Darbe girişiminin baş aktörlerinden olan ve tutuklu bulunan TSK’nın Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç’ten yüz yüze sıkıyönetim görevini aldığını itiraf eden Ünlü’nün gözaltına alınmasının ardından üzerinden çıkan notta görev yapacak kişilerin yer aldığı liste ise orduevinde bulunmuştu. Bunun üzerine Ünlü ile birlikte 2’si albay, 3’ü binbaşı toplam 61 askeri personel tutuklanmıştı. 61 sanık hakkında hazırlanan iddianamenin 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesinin ardından duruşma tarihi de 3 Temmuz olarak belirlendi. Duruşmanın özel olarak hazırlanacak bir salonda yapılacağı öğrenildi.

İddianamede Tuğgeneral Abdulkerim Ünlü ve bir binbaşının “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek ve beraberinde başka suç işleme” ve “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından, 2’si albay, 2’si binbaşı ve 5’i yüzbaşı olmak üzere toplam 59 subay ve astsubayında “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından” cezalandırılması talep ediliyor.