Elazığ’da 10 ay önce çocuklarının velayet davası için gelen, duruşma sonrası eski kayınbiraderi tarafından öldürülen 41 yaşındaki 4 çocuk annesi kadının davası 10 ay sonra başladı.

Olay, 11 Mart 2014 tarihinde Elazığ Adliyesi önüne meydana gelmişti. Eşinden boşanan ve Amasya’da başka biri ile evlenen 41 yaşındaki 4 çocuk annesi Ayten Demir, çocuklarının nafaka ve velayet davası için Elazığ’a gelmişti. Dava sonrası çocuklarının velayetinden vazgeçmeyen 4 çocuk annesi kadın, eski kayınbiraderi Ahmet A. tarafından 21 el ateş edilerek öldürülmüştü. Cinayet sonrası Ahmet Ç. olay yerindeki polisler tarafından yakalanmış ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Savcılığın talimatıyla soruşturma genişleterek azmettirici olduğu iddiasıyla eski koca Nejdet A. gözaltına alınarak tutuklanmış, amcalarının da aralarından bulunduğu M.Y., S.A, İ.A ve C.A da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Cinayet davasının ilk duruşması yaklaşık olaydan 10 ay sonra Elazığ Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Ahmet C., Nejdet Ç., tutuksuz sanıklar M.Y., S.A, İ.A, C.A, maktul yakınları ve taraf avukatları katıldı.

"POLİS BENİ ÖLDÜRSÜN DİYE BİR ÇOK KEZ ATEŞ ETTİM"

Mahkeme heyeti ilk önce sanıklardan cinayeti işleyen Ahmet Ç.’yi dinledi. Sanık Ahmet Ç., "Olay günü mahkemeye gelmiştik. Ağabeyimin ayrıldığı eşi daha önce yazılı olarak çocuklarının velayetinin vereceğini söyledi. Mahkemede velayetten vazgeçmeyince kendimden geçtim. Adliyeden çıkarak minibüsle eve gittim silahımı aldım geldim. Adliye önünde görünce silahımı çıkartarak ateş ettim. Birden fazla ateş etmedeki amacım polislerin de beni vurarak öldürmesini istememdir" dedi.

Sanıklardan olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen eski koca Nejdet A. da olayı kendisinin azmettirmediğini belirterek, "Biz medeni bir şekilde boşanmıştık. Olayda benim bir etkim yok" şeklinde konuştu.

Diğer sanıklar ve tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

6 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, sanıkların planlayarak ve tasarlayarak cinayeti işledikleri gerekçesiyle Türk Ceza Kanunun 82/1 maddesi gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyor.