Tekirdağ’da bir kişi elektrik direğine çıkarak intihara teşebbüs etti. Ailevi sorunları olduğu iddia edilen adam, 1 saat boyunca süren ikna çabaları sonucu Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Emir Bilget tarafından indirildi.

Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’ya bağlı Aydoğdu mahallesinde ailevi sorunları olduğu iddia edilen Cengiz Aldanmaz, evinin yanında bulunan elektrik direğine tırmandı. Direkten atlayarak intihar edeceğini söyleyen Aldanmaz’ı gören mahalle sakinleri polis ekiplerine haber verdi.

Olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edilirken, elektrik akımına kapılmaması için mahallenin elektriği kesildi. Aldanmaz’ın atlama ihtimaline karşı itfaiye ekiplerince direğin altına şişme branda açıldı. Sıkıntılarını yetkililere anlatmak isteyen Aldanmaz, Tekirdağ Valisi’nin gelmesini istedi. Emniyet güçlerinin, psikoloğun ve yakınlarının intiharı engelleyebilmek için bir saat mücadele verdiği Aldanmaz, Tekirdağ İl Emniyet Müdür Yardımcısı Emir Bilget’in çabaları sonucu ikana edildi. Direkten indirilen Aldanmaz, direğin yanındaki evin çatısına alınarak kurtarıldı.

Öte yandan şişme brandanın açıldığını gören mahalle sakinleri, ’Atla atla’ diye slogan atarak alkışladı. Mahalle sakinleri intihar girişimini yakın binaların balkonlarından ve çatılarından film izler gibi izledi.

İntihar girişiminden vazgeçirilen Aldanmaz, ifadesi alınmak ve sağlık kontrolünden geçirilmek üzere polis ekiplerince alındı.