İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, yatakta ölü bulunan ve vücudunda darp izlerine rastlanan emekli polis Yalçın Kaya Y.’nin otopsi sonucunda boynunun kırılması sonucu öldüğü tespit edildi.

Olayın ardından cinayet zanlısı olarak eşi Melike K., emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Olay, dün saat 11.30 sıralarında, Zübeyde Hanım Caddesindeki Çiğdem Apartmanında bir dairede meydana geldi. Melike Y.(66), 155 Polis İmdat Hattı’nı arayarak emekli polis olan eşi Yalçın Kaya Y.’i (71) yatakta ölü olarak bulduğunu ihbar etti. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, hayatını kaybeden Yalçın Kaya Y.’nin vücudunda darp ve çizik izlerine rastladı. Rahatsızlığı nedeniyle gözlerinin görmediği ve yatalak olduğu öğrenilen Yalçın Kaya Y.’nin eşi Melike Y. şüpheli olarak gözaltına alınırken ifadesi alınmak üzere Cinayet Büro Amirliğine götürüldü. Psikolojik sorunları bulunduğu ileri sürülen Melike Y. ilk ifadesinde eşiyle tartıştıklarını ancak onu öldürmediğini söylediği öğrenildi. Melike Y., emniyetteki işlemlerin ardından eşinin cinayet zanlısı olarak adliyeye sevk edildi.

Otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp morguna kaldırılan Yalçın Kaya Y.’nin ön otopsisinde, sert bir cisimle vücudunun bir çok yerinde darp izi bulunduğu ve boynunun kırılarak hayatını kaybettiği öğrenildi.