Bursa’nın İznik ilçesinde ortadan kaybolduktan 6 yıl sonra kemikleri evlerinin bahçesinde gömülü bulunan emlak zengini yaşlı çiftin cinayet şüphelisi oğulları Kenan Öner’in 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talebiyle yargılanmasına devam edildi.

Anne ve babasını öldürmekten tutuklu yargılanan Kenan Öner’in, ’kasten öldürme’, ’tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçlarından iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu cezasına çarptırılmasını isteniyor. Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kenan Öner, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dördüncü duruşmasına geniş güvenlik tedbirleri altında getirildi.

Öner, bir hafta önce hastaneye gittiğini, aldıkları ilaçlar sebebiyle durumunun iyi olmadığını belirterek, savunmasını yapmayacağını söyledi. Kan şekerinin düştüğünü kaydeden Öner, mahkeme heyetinin izniyle oturarak sorulara cevap verdi.

Sanığın ablası Zeliha Bedel ise, geçen duruşmada verdiği ifadesini tekrarlayarak, kardeşinin annesi ve babasını para için değil, kayıp olan eşi Canan Öner’in öldürmesiyle ilgili birtakım bilgilere sahip olmalarından dolayı öldürdüğünü öne sürdü.

OĞLU BABASINI SUÇLADI

Öte yandan sanığın oğlu C.Ö’nün İnegöl Ağır Ceza Mahkemesine kargo yoluyla gönderdiği bildirilen imzasız mektup da okundu. Mektupta, babasın annesini öldürdüğünü iddia eden sözler yer aldı. Söz alan sanık Öner, bu dilekçenin oğlu tarafından yazılıp gönderildiğine inanmadığını, bu dilekçenin başkaları tarafından gönderildiğini illeri sürüp, iddiaları yalanladı.

Mahkeme heyeti, sanık Kenan Öner’in tutukluluk halinin devamına ve sanığın duruşma sırasındaki tavır ve davranışlarını göz önünde bulundurarak Bursa’da psikiyatri servisine sevk edilmesine karar vererek, duruşmanın 7 Ocak 2015 tarihine ertelenmesine karar verdi